Alertă la Spitalul Municipal din Timișoara: focar de coronavirus. O pacientă a murit, cadre medicale infectate

Infrastructura electrică de la Clinicile Noi, modernizată cu fonduri europene

În Spitalul Municipal Timișoara a izbucnit un focar de COVID 19, după ce o pacientă testată negativ la internare și asimptomatică a fost ulterior diagnosticată cu infecție cu noul coronavirus. Cinci cadre medicale – trei asistente medicale și două infirmiere – și două paciente internate în același salon au fost infectate.

CITEȘTE ȘI: Accident pe Calea Șagului din Timișoara. O mașină a ajuns sub un camion

Pacienta zero a fost internată, la sfârșitul lui iunie, la Clinica de Dermatologie și transferată la Hematologie, iar vinerea trecută a fost externată la cerere. Weekendul trecut femeia s – a prezentat în Urgență la Spitalul Județean, retestată și transferată la Clinica de Hematologie de la Municipal. La începutul acestei săptămâni, a primit rezultatul testului efectuat la Spitalul Județean, acesta fiind pozitiv. Ulterior, femeia a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie ” Dr. Victor Babeș ” Timișoara, unde a decedat.

Cele trei asistente medicale infectate cu noul coronavirus se află în izolare la domiciliu, iar infirmierele testate pozitiv se află internate la Spitalul „Dr. Victor Babeș”. Una dintre colegele de salon a pacientei zero a fost transferată la Spitalul CFR, în timp ce cealaltă a rămas la Municipal, starea sa de sănătate fiind delicată. Pentru ceilalți angajați ai Spitalului Municipal Timișoara, rezultatul testării COVID-19 este negativ.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *