Alertă în vestul țării! Muniție, descoperită de copii, într-un parc din centrul orașului

muniție

25 de cartușe de infanterie și o grenadă, care prezintă pericol de explozie, au fost descoperite, luni, într-un parc din centrul municipiului Arad, acțiunea fiind în desfășurare marți, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

CITEȘTE ȘI: A fost reținut administratorul firmei care a făcut deratizarea în blocul morții din Timișoara

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „în urma unui apel la 112, echipa pirotehnică a ISU ARAD s-a deplasat pe malul Mureșului, in zona parcului Europa, unde doi minori au găsit pe malul râului 2 tuburi de cartușe. Echipa pirotehnică a executat asanarea terenului din zonă și a mai descoperit 23 cartușe de infanterie diferite calibre și o grenadă de mână defensivă. Muniția provine din cel de al II lea Război Mondial”.

„Grenada de mână defensivă, îngropată jumătate în pământ, nu are cuiul de siguranță și prezintă pericol la ridicare. A fost solicitat sprijinul echipei pirotehnice de la ISU ALBA. Pe timpul nopții zona a fost delimitata și păzită de către politie. În urma cercetărilor executate de către echipa pirotehnică luat decizia asigurării zonei, extragerea grenade din pământ cu ajutorul unui a dispozitiv tip gheară cu o lungime de 50 m. Operațiune este în desfășurare”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Detalii pe Realitatea de Arad


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns