Alertă în Norvegia: Două persoane au fost ucise şi 14 au fost rănite în urma unor împuşcături la Oslo

Alertă în Norvegia: Două persoane au fost ucise şi 14 au fost rănite în urma unor împuşcături la Oslo

Alertă în Norvegia: Două persoane au fost ucise şi 14 au fost rănite în urma unor împuşcături la Oslo.

Două persoane au fost ucise şi 14 au fost rănite în urma unor împuşcături petrecute în noaptea de vineri spre sâmbătă în centrul capitalei Oslo, informează AFP şi Reuters, citând poliţia norvegiană.

„A fost confirmată moartea a două persoane în urma împuşcăturilor. Sunt mai mulţi răniţi grav”. Un suspect a fost arestat şi au fost recuperate două arme, a declarat poliţia.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara a deschis circulația pe un sector nou al Inelului IV, o legătură complet nouă între nordul și nord-estul orașului

Împuşcăturile s-au produs în jurul orei locale 01:00 (23:00GMT) în trei locuri apropiate din centrul capitalei norvegiene: clubul London Pub, clubul de jazz Herr Nilsen şi un punct de vânzare pentru mâncare la pachet. Nu a fost imediat clar care a fost motivul atacului.

„În total, 14 persoane primesc îngrijiri din partea personalului sanitar. Trei persoane sunt grav rănite”, a declarat şeful operaţiunilor poliţiei, Tore Barstad, citat de postul de radio NRK. „Totul indică acum că a fost o singură persoană care a comis această faptă”, a spus el.

„Am văzut un om venind cu o geantă, a luat o armă şi a început să tragă”, a declarat Olav Roenneberg, jurnalist NRK, care se afla la faţa locului în momentul în care au avut loc împuşcăturile.

Spitalul din Ullevaal a primit şase răniţi a căror stare nu este cunoscută, a anunţat un purtător de cuvânt al Spitalului Universitar din Oslo la postul TV2.

Elicopterele au survolat centrul capitalei în timp ce sirenele ambulanţelor şi ale maşinilor de poliţie s-au auzit în întreg oraşul.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Pixabay

g4media


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns