Alertă de coronavirus printre vietnamezii din Timișoara. Sunt vizate mai multe fabrici

Muncitori vietnamezi veniți să lucreze în județul Timiș au fost infectați cu COVID-19, informația fiind deja confirmată oficial. Focarul a fost depistat la compania Smithfield și, deși s-au luat măsuri de evitare a răspândirii coronavirusului, lucrurile nu stau chiar așa.

Se pare că acești muncitori s-au întâlnit, între timp, cu alți conaţionali, care lucrează în alte firme, și i-au contaminat și pe aceștia. În acest sens, se desfășoară o amplă anchetă epidemiologică la o firmă de construcții din Timișoara și este foarte posibil ca verificările să fie extinse și la alte companii.

Și la firma Zoppas din Sânnicolau Mare au fost depistați cinci muncitori cu coronavirus, însă s-a reușit din timp izolarea acestora, astfel încât să nu fie afectați și alți lucrători.

”Vă dați seama ce nenorocire ar fi fost dacă nu se luau măsuri din timp la o firmă cu peste 3.000 de angajați. Noi, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, acționăm cu toate efectivele pentru a stopa răspândirea virusului. Mergem prin fabrici, pe la terase, prin spitale, peste tot unde trebuie să protejăm sănătatea și securitatea angajaților, pentru că trecem, iarăși, printr-o perioadă delicată”, a declarat Pavel Kasai, inspector-șef al ITM Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Alertă de coronavirus printre vietnamezii din Timișoara. Sunt vizate mai multe fabrici

  1. Da pe parcursul a 3 luni. Ăia numai spuneți? Și firma a luat masuri ca după autoritățile statului ne mâncau lăcustele…..

Lasă un răspuns