Alertă alimentară. Spanac contaminat cu Hepatita A, retras dintr-un mare lanț de magazine din România / Morcovi baby, retrași dintr-un cunoscut lanț de supermarketuri, din cauza pesticidelor

Alertă sanitară în Australia după ce un lot de spanac toxic a provocat halucinaţii şi delir

Spanac contaminat cu Hepatita A, retras dintr-un mare lanț de magazine din România. Morcovi baby, retrași dintr-un cunoscut lanț de supermarketuri, din cauza pesticidelor

Profi retrage de la vânzare un sortiment de spanac la pungă, după ce a fost detectat virusul hepatitei A, informează ANSVSA. Totodată, Metro retrage morcovi baby din cauza depășirii pesticidelor.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), furnizorul Valencia Trading Office SL a început retragerea de la vânzare și clienți a unui sortiment de morcovi baby, de 200 de grame, din cauza depășirii limitei de reziduu pesticid ‐ Oxamil.

Este vorba despre lotul 4005 / 4102 / 4202 / 4205.

Clienţii care au cumpărat acest produs sunt rugați să nu îl consume și să îl returneze în magazinele Metro până pe 21 noiembrie.

CITEŞTE ŞI: Tragedie la Timişoara: un bărbat s-a aruncat de la etaj şi a murit

De asemenea, ANSVSA anunță și retragerea din magazinele Profi a unui lot de spanac în pungă de 500 de grame.

„Vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului Spanac pungă 500g, furnizor Krepsis Aavantaj SRL, lot Romania 845, ca urmare a contaminării produsului cu virusul hepatitei A. Se recomandă persoanelor care dețin produsului descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui”, se arată pe site-ul ANSVSA, conform Mediafax.

Foto cu rol ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *