Alegeri locale într-un oraș din Banat, după ce mandatul primarului ales a fost invalidat. Doi candidaţi au intrat în cursa electorală

Peste 9.000 de alegători sunt aşteptaţi la urne, duminică, în oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, pentru alegerea primarului, după de Biroul Electoral Central a decis anularea alegerilor din 27 august. Mandatul edilului ales, Adrian Torma (Alianţa PSD- PRO România), a fost invalidat.

În cursa electorală s-au înscris doi candidaţi, Eugen Băleanu de la Partidul Verde şi Ion Chisăliţă de la PNL.

La Moldova Nouă vor fi organizate 9 secţii de votare: la Şcoala Gimnazială ”Alexandru Moisi”; la Casa de Cultură, la Grădiniţa PN ”Bambi”; la Şcoala Gimnazială ”Sofia Arcan”; la Liceul Tehnologic ”Clisura Dunării” (ciclul liceal intrare elevi) – această secţie va funcţiona în locul secţiei de la Grădiniţa PP ”Sfântul Stelian” care se află în renovare; la Liceul Tehnologic ”Clisura Dunării” Corp C4 Şcoala cu 10 clase; la Liceul Tehnologic ”Clisura Dunării” ciclul gimnazial; la Grădiniţa PP ”Licuricii”; la Liceul Tehnologic ”Clisura Dunării” ciclul liceal.

De asemenea, o a zecea secţie va fi la Şcoala Primară ”Sveti Petar i Pavele/Sfântul Petru şi Pavel” din satul Măceşti.

Pe listele electorale permanente sunt înscrise 9.019 presoane cu drept de vot.

În cursa electorală s-au înscris doi candidaţi. Este vorba despre Eugen Băleanu din partea Partidului Verde şi Ion Chisăliţă din partea Partidului Naţional Liberal.

Eugen Băleanu este om de afaceri, iar contracandidatul său Ion Chisăliţă este silvicultor, iar în perioada 2008 – 2012 el a deţinut funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă.

Partidul Social Democrat, care câştigase alegerile locale din 27 septembrie 2020 cu candidatul Adrian Torma, nu mai are candidat de data aceasta, însă Adrian Torma a anunţat că îl va susţine pe Eugen Băleanu.

Candidatura lui Adrian Constantin Torma, din partea PSD- PRO România, care a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne în 27 septembrie 2020, a fost declarată nulă pentru că Biroul Electoral de circumscripţie Moldova Nouă i-a admis acestuia candidatura din partea PSD-PRO România, deşi Tribunalul Caraş-Severin a respins-o pentru că nu avea semnătura liderilor locali ai celor două partide, aşa cum prevede legea.

PNL Caraş-Severin a depus o sesizare la BEC în care a reclamat că Adrian Constantin Torma a candidat pentru funcţia de primar în mod ilegal, iar BEC a deciz anularea scrutinului.

 

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns