Alegeri în Timiș. 2 comunități își aleg reprezentanții în Consiliul Local

Execuție în PNL Timiș. Primarul Lugojului ar putea fi exclus din partid

Alegeri în Timiș. 2 comunități își aleg reprezentanții în Consiliul Local.

Satele timișene Tapia și Măguri, care aparțin de municipiul Lugoj, vor avea reprezentanți în Consiliul local, așa cum prevede legea, chiar dacă aceștia vor mai prinde doar jumătate din actualul mandat.

CITEȘTE ȘI: Peste 2.000 de cereri de înscrieri în clasa pregătitoare, depuse în Timiș în primele două zile

Întârzierea cu care s-au organizat aceste alegeri a fost motivată de reprezentanții Primăriei Lugoj „din cauza pandemiei”, fapt care nu ar fi permis organizarea de adunări publice.

La Măguri, reprezentantul sătesc se va alege în data de 26 aprilie, de la ora 12, iar la Tapia în 27 aprilie, de la ora 12.

Conform legii, locuitorii satelor care nu au consilieri locali aleşi în consiliile locale sunt reprezentaţi la şedinţele consiliului local de un delegat sătesc.

Delegatul sătesc este asimilat aleşilor locali, este ales pe perioada mandatului consiliului local, în termen de 20 de zile de la data constituirii acestuia, de o adunare sătească, convocată de primar cu cel puţin 15 zile înainte şi desfăşurată în prezenţa primarului sau a viceprimarului şi a secretarului general al unităţii administrativ- teritoriale.

Alegerea delegatului sătesc se face cu majoritatea voturilor celor prezenţi la această adunare, consemnată într-un proces-verbal care se prezintă în prima şedinţă a consiliului local. La adunarea sătească pot participa toţi cetăţenii cu drept de vot și domiciliu satul respectiv.

Delegații sătești pot participa la ședințele Consiliului local, pot sesiza diverse situații, dar nu au drept de vot. Aceștia primesc indemnizație, la fel ca și consilierii locali, în valoare de 10 la sută din indemnizația primarului.

lugojeanul

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns