Alcoolul se poate vinde în continuare în Complexul Studenţesc din Timişoara

Tentativa executivului Primăriei Timișoara de a instaura prohibiția absolută împotriva alcoolului în Complexul Studenţesc a eșuat, vineri, la votarea proiectului în plenul consiliului local. Nici măcar inițiatorul proiectului, primarul Nicolae Robu, nu l-a susținut cu prea mult entuziasm.

Voturile “pentru” au venit de la PSD, iar cele împotrivă de la liberali, ceea ce l-a făcut pe consilierul Alfred Simonis să se întrebe cu voce tare dacă lipsa de elan nu a fost provocată de faptul că unul dintre co-președinții PNL are un local tocmai în Complexul Studențesc…

Primarul a declarat că a ascultat și opiniile organizațiilor studențești, care susțin că interzicerea în totalitate a alcoolului în campus ar duce la achiziționarea băuturilor alcoolice din afara acestuia, înmulțirea chefurilor din cămine, sancțiuni pentru studenți și o atmosferă tensionată.

Problemele proprietății asupra terenurilor dintre căminele studențești se mențin, la fel și atracția unor persoane din afara vieții universitare pentru localurile și ambianța din complex. Până la urmă, rămâne cum s-a stabilit anterior, adică se poate vinde alcool, dar, în principiu, nu se poate consuma.

0 Comments

No Comment.