Alb-violeţii de sub panou, debut pe terenul campioanei >> Vukosavljevici: „Mergem la război!”

Primul meci oficial pe care-l vor disputa baschetbaliştii timişoreni în ediţia 2018-2019 a Ligii Naţionale se anunţă a fi unul extrem de dificil.

Elevii lui Miodrag Perisici vor evolua luni, cu începere de la ora 19, într-o partidă ce va fi televizată de Digi Sport, pe terenul campioanei CSM Oradea.

Bihorenii au şi avantajul omogenităţii, capitol la care alb-violeţii SCM-ului mai au de lucrat.

„Antrenamentele au fost foarte bune în perioada de şase săptămâni de când ne-am cunoscut. Echipa are cinci străini care nu au mai evoluat în campionatul României. Până acum sunt mulţumit, dar echipei îi trebuie mai multă experienţă. Nu o are, trebuie să muncim mai mult decât alte echipe pentru a compensa această problemă a lipsei de experienţă. Pentru fiecare proiect este nevoie de răbdare. Eu şi cei din conducere trebuie să avem răbdare. Nu se face nimic peste noapte, şi dacă bugetul ar fi de două milioane şi ar fi aduşi cei mai buni jucători din ligă tot ar fi nevoie de răbdare şi de muncă. Contează mult că adversarii noştri au disputat deja trei meciuri oficiale. Aproximativ 80 la sută din jucătorii care compun lotul echipei din Oradea evoluează împreună de doi sau chiar de trei ani. Este un mare plus pentru ei. Aşa cum am spus, ne confruntăm cu problema lipsei de experienţă şi nu pot să ştiu cum se vor comporta băieţii mei într-o partidă oficială”, a declarat, miercuri, antrenorul Miodrag Perisici.

„Avem un lot competitiv, în prezent trecem printr-o perioadă de cunoaştere, creăm relaţiile de joc. Având în vedere că este un lot nou, trebuie să avem puţină răbdare. Avem mulţi jucători de valoare şi putem arăta calitate în evoluţiile noastre. Nu ştiu cum va fi cu noul sistem competiţional, dar străinii au arătat tot timpul că ridică nivelul jocului. Evoluăm împotriva campioanei pe terenul ei, deci este un meci foarte dificil. Urmează partide la fel de grele cu echipele din Cluj-Napoca şi Sibiu. Vom încerca să ne vindem pielea cât mai scump, mergem la victorie în fiecare meci. Sperăm să obţinem rezultate cât mai bune”, a spus, la rândul său, Octavian Popa Calotă, noul căpitan al echipei SCM Timişoara.

Vladan Vukosavljevici, pivot sârb în vârstă de 34 de ani sosit în această vară pe Bega, a vorbit despre primele săptămâni petrecute alături de alb-violeţi, spunând la final că este pregătit pentru „războiul” de pe Crişul Repede: „Până în prezent totul este bine. Mă bucur că fac parte din această echipă, sunt oameni de calitate în lot, în staff-ul tehnic şi în cel administrativ. Nu am venit la Timişoara pentru antrenor, am ales această echipă pentru a reveni în baschetul european şi pentru a le arăta tuturor că pot să mai activez la acest nivel. Ne-am pregătit bine, mergem la Oradea la război şi vom lupta pentru a-l câştiga. Trebuie să găsim soluţiile pentru a învinge”.

 

 

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns