Alarmă: mercur descoperit împrăștiat pe asfalt

mercur

Mercurul este unul dintre metalele cele mai periculoase pentru viața omului, sub orice formă și în orice concentrație. Tocmai de aceea, atunci când substanța respectivă este observată vărsată, pe trotuar, în apropierea unor locuințe, se dă imediat alarma.

CITEȘTE ȘI: Ăsta da oficial: „Nu e loc de panică. Mai mulți oameni mor de gripă, decât de coronavirus”

Așa s-a întâmplat și la Moldova Nouă, unde un echipaj de protecție biologică, chimică și radiații nucleare din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița a ajuns în cel mai scurt timp, după ce un apel la 112 sesiza prezența mercurului lângă un bloc de locuințe, pe o suprafață de aproximativ 2 metri pătrați, atât pe trotuar cât și pe spațiul verde. Zona a fost securizată.

În urma cercetărilor s-a constatat însă un aspect îngrijorător: substanța ar fi fost vărsată în locul respectiv în urmă cu mai bine de zece zile, dar abia acum cineva a observat-o și și-a dat seama că ar putea constitui un pericol, așa încât a dat alarma. La fața locului au ajuns și reprezentanți ai Gărzii de Mediu, precum și ai Direcției de Sănătate Publică. S-a considerat că nu este necesară evacuarea locatarilor din blocul apropiat de perimetrul contaminat.

Polițiștii au deschis o anchetă și au aflat că un tânăr a fost cel care a vărsat, din greșală, o sticlă cu aproximativ 700 de mililitrii de mercur, dar în spălătoria blocului. Nu se știe cum a ajuns aceasta, de acolo, în straă. Bărbatul este acum cercetat pentru trafic de substanțe toxice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *