Ajutorul de 500 de lei pentru mamele care au fost la consultaţii prenatale, respins de parlamentari

registru de sarcina

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, în calitate de for decizional, o propunere legislativă iniţiată de 32 de deputaţi şi senatori PSD privind stimularea prezentării gravidelor la consultaţiile prenatale prin acordarea gratuită a unui sprijin material.

Proiectul a fost respins pentru că „măsurile propuse conduc la cheltuieli bugetare suplimentare” prin încălcarea prevederilor legale potrivit cărora „nicio cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare”.

„Prezenta lege are ca scop stimularea prezentării gravidelor la consultaţiile prenatale prin acordarea gratuită, pentru fiecare nou-născut viu, a unui sprijin material care constă în produse de îmbrăcăminte şi îngrijire la nivelul indicatorului social de referinţă”, prevedea proiectul de lege respins.

În acest moment, indicatorul social de referinţă este de 500 de lei.

De asemenea, proiectul spunea că sprijinul material se acordă o singură dată la ieşirea din spital sau la eliberarea certificatului de naştere doar dacă gravida s-a prezentat la consultaţiile prenatale şi că valoarea în lei a sprijinului material se va actualiza anual prin Hotărâre a Guvernului, în funcţie de rata inflaţiei.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, conform mediafax.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *