Ajutoare de stat de zeci de milioane de euro pentru firmele de construcții

Ajutoare de stat de zeci de milioane de euro pentru firmele de construcții

Firmele de construcții de clădiri vor putea obține și ele ajutoare de stat de maximum 37,5 milioane de euro fiecare, potrivit unor modificări operate de Guvern la schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, prin HG 807/2014, potrivit StartupCafe.ro.

Guvernul a publicat, joi seara, în Monitorul Oficial, HG 760/2021, de modificare a HG 807/2014.

Principalele modificări:

Bugetul maxim al schemei crește de la 4,07 miliarde lei la 6,38 miliarde lei (echivalentul a aproximativ 1,45 miliarde euro).
Verificarea la fața locului a existenței activelor și a conformității declarațiilor/documentelor aferente cheltuielilor efectuate de firmele beneficiare se suspendă până pe 31 decembrie 2021.

Schema se extinde și la firmele din următoarele sectoare de activitate: CAEN 41- Construcții de clădiri, CAEN 42-Lucrări de geniu civil, CAEN 4399- Alte lucrări speciale de construcții n.c.a.

CITEȘTE ȘI: Grecia și mai multe țări trec din zona verde în cea galbenă a statelor cu risc epidemiologic. Spania a intrat în zona roșie

Am mai scris pe StartupCafe.ro despre această schemă de ajutor de stat pentru firmele care fac în România investiții de minimum 4,5 milioane de lei fără TVA.

Continuarea pe StartupCafe.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns