Ajută ca să fii ajutat! Decizia luată de consilierii locali într-o comună timișeană

Ajută ca să fii ajutat! Decizia luată de consilierii locali într-o comună timișeană

Ajută ca să fii ajutat! Decizia luată de consilierii locali într-o comună timișeană

Pentru a-și câștiga dreptul la ajutorul social (la venitul minim de incluziune, mai exact), o persoană aptă de muncă din comuna timișeană Giera, de lângă frontiera de stat cu Serbia, trebuie să presteze, conform legii, o serie de activități în beneficiul comunității locale, care susține prin impozite acordarea ajutorului în cauză.

Aleșii din Giera au adoptat, în cea mai recentă ședință de plen a consiliului comunal, lista activităților care urmează a fi prestate, potrivit specificului și necesităților locale. Astfel, indiferent de anotimp, vor putea fi executate lucrări de întreținere a curățeniei în zona centrului civic, de-a lungul principalelor drumuri, la unitățile de învățământ și căminele culturale, în cimitirele și în bazele sportive din cele trei sate componente.

În sezonul de iarnă, beneficiarii de ajutor social vor putea fi solicitați să asigure deszăpezirea și să taie lemne pentru instituțiile publice care mai utilizează acest mod de încălzire, iar din primăvară până în toamnă, să efectueze lucrări minore de întreținere a clădirilor publice, precum zugrăvitul, vopsitul sau tencuitul.

CITEȘTE ȘI: Sprijin pentru achitarea energiei electrice consumată în irigații

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *