Am ajuns la jumate punct ro şi nu am întâlnit pe nimeni

alegeri 2016

Suntem la jumătatea campaniei. Asta o spunem doar din punct de vedere al încadrării temporale, pentru că din perspectiva impactului la public, campania efectivă nici măcar nu a început.

Nu există bannere, nici mash-uri, nu circulă maşini cu megafoane, nu sunt spectacole, focuri de artificii şi nici nu se împart găleţi, umbrele, zahăr, ulei sau salam.

Nici măcar pixuri şi brichete electorale nu am întâlnit în aceste două săptămâni de aşa-zisă campanie, dintr-un motiv simplu şi clar: nu dă voie legea.

Foarte lume nici nu ştie că vor fi alegeri în 5 iunie, dărămite să mai aibă un favorit.

Agenţii electorali care umblă prin sate, îndeosebi, sunt întrebaţi de oameni la fel ca în campaniile precedente: „Ce ne daţi?”.

„Pliante”, răspund aceştia, după care sunt trimişi la plimbare cu formula „nu ne interesează, am primit de la alţii”.

E lesne de intuit că, în aceste condiţii de austeritate electorală, prezenţa la vot va fi extrem de scăzută, fiind chiar de aşteptat un record negativ.

Aleşii aflaţi în funcţie vor rămâne neclintiţi din scaune, fiind imposibil de învins într-o campanie care nu există.

Cum poate cineva să schimbe un primar de comună cu un buget limitat la 5.200 de lei? Mergând din casă în casă cu pliante şi vorbind despre proiecte?

Greu de crezut şi imposibil de îndeplinit, într-o societate fără cultură politică şi neobişnuit cu astfel de reguli electorale.

Ca atare, după 5 iunie vom rămâne cu aceeaşi primari despre care ne plângem că aparţin unei clase politice expirate, dar pe care ţinem cu tot dinadinsul să-i păstrăm. Vom avea o prezenţă ridicolă la vot, după ce am făcut ani la rând gargară cu stimularea cetăţenilor să vină la urne.

Clasa politică rămâne tot aia, pentru că oamenii noi nu i-am întâlnit încă. Cel puţin la jumate punct ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Am ajuns la jumate punct ro şi nu am întâlnit pe nimeni

Lasă un răspuns