Agroland joacă miercuri la Budapesta

Agroland Timisoara volei

Delegaţia echipei UVT Agroland Timişoara a ajuns marţi la Budapesta pentru meciul cu Vasas, programat miercuri, cu începere de la ora 18,30, în Cupa Challenge.

Katarina Jovanovici nu a putut face deplasarea din cauza unei probleme cu viza.

„Este o premieră pentru club, este o premieră şi pentru o parte din sportivele noastre. Sper să fie de bun augur şi sper să fie începutul unei istorii internaţionale frumoase pentru Agroland. Spuneam săptămână trecută că o victorie atrage după sine un moral bun în pregătire. Este clar că nu suntem în cel mai fericit moment, este greu să digeri o înfrângere pe teren propriu cu un adversar important. Este greu de acceptat că după o revenire frumoasă, de la 0-2, poţi să pierzi meciul. Pe de altă parte, trebuie să înţelegem că nu avem de ales. Trebuie să ne regrupăm şi să repornim în această călătorie care este activitatea competiţională. Sper că fetele înţeleg că aceasta este meseria noastră, indiferent de stările emoţionale prin care trecem, mai ales în situaţii de acest gen. Dacă facem o comparaţie între cele două campionate, este clar că diferenţa de valoare este în favoarea celui din România. Trebuie totuşi să acceptăm că Ungaria a avut un salt valoric incredibil în ultimii ani de zile din punct de vedere voleibalistic. Nu cred că a uitat cineva că a mers în detrimentul nostru la ultimul Campionat European. A avut din nou o echipă în preliminariile Champions League şi are jucătoare la echipe puternice din Europa. Unele dintre ele s-au întors acasă. În plus, campionatul Ungariei beneficiază de multe jucătoare străine. Înseamnă că există o putere financiară, există interes pentru acest fenomen. Din câte ştiu eu, voleiul este unul dintre sporturile de interes naţional în acest moment. Trebuie să acceptăm aceste lucruri, chiar dacă vor exista persoane care vor spune mirate că am ajuns să ne comparăm cu Ungaria la volei. Cred că avem o echipă suficient de puternică pentru a o depăşi pe Vasas. Avem avantajul că vom juca manşa a doua pe teren propriu. Este foarte important să câştigăm seturi în deplasare pentru a porni cu şanse mai mari de calificare la meciul de acasă. Nu cred că există o favorită. Dacă ne luăm după indicii de valoare pentru campionate, noi pornim cu prima şansă. Dar trebuie să ţinem cont că prima ligă din Ungaria a devenit foarte concentrată valoric. Eu cred că se anunţă o dublă mult mai dificilă decât am fi preconizat acum câteva luni”, a declarat antrenorul Bogdan Paul.

„Voi juca pentru prima oară în Cupa Challenge. Întâlnim o echipă din Ungaria despre care am auzit că joacă bine. Vreau să dau credit echipei mele şi cred că nivelul campionatului din România este mai ridicat decât cel din Ungaria. Rămâne de văzut ce se va întâmpla. Jucăm primul meci în deplasare şi sper să obţinem un rezultat cât mai bun. Se spune că dacă începi în deplasare ai un avantaj pentru că vei juca a doua manşă pe teren propriu. Pentru mine însă nu este nici o diferenţă. Cred că meciul cu CSM Lugoj ne ajută să vedem atât capitolele la care nu stăm foarte bine, cât şi lucrurile pozitive. Avem timp să ne pregătim mai bine toate meciurile pe care le avem până la finalul anului. Avem un program încărcat, dar pentru noi nu este o noutate şi nici nu ar trebui să fie o problemă. Este bine că suntem angrenate şi într-o competiţie europeană. Putem să ne folosim de experienţa pe care o câştigăm aici la meciurile din campionat. De asemenea, cred că meciurile rămase de jucat în acest an sunt foarte importante. Vrem să ne calificăm în turul următor din Cupa Challenge şi să acumulăm cât mai multe puncte în Divizia A1. Cred că dacă ne concentrăm şi ne facem jocul nu vom avea probleme în dubla cu Vasas Budapesta”, a spus şi Teodora Pusici.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *