Aglomerație mare la frontiera din vestul ţării. Românii profită de minivacanță și pleacă în număr mare din țară

Mii de români s-au prezentat în punctele de frontieră din Arad, începând de miercuri dimineață, pentru a ieșit din țară, profitând de minivacanța de sărbători, ceea ce a produs aglomerație. La Nădlac II, pe autostradă, este nevoie să se aștepte aproximativ o oră pentru controlul documentelor.

Punctele de trecere a frontierei de la granița cu Ungaria erau agomerate, miercuri, când mii de români au plecat în străinătate pentru a petrece minivacanța din preajma Zilei Naționale.

Atât DN7, cât și autostrada Arad-Nădlac, erau aglomerate încă de dimineață, iar în Vama Ndlac II, de pe autostradă, s-au format coloane de mașini.

”Plecăm în nordul Austriei, să schiem, pentru că niște prieteni au cabană la munte. Profităm de zilele acetea libere, mai ales că s-a anunțat vreme bună, iar zăpada este suficientă”, a spus un bărbat din Deva.
Conform aplicației de pe pagina de internet a Poliției de Frontieră, Nădlac II este cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei și așteaptă, în medie, 50 de minute. Unii șoferi au reclamat, însă, că se aflau de două ore în coloană și mai aveau de așteptat pentru control.

”În acest moment, se lucrează pe toate cele șase benzi destinate autoturismelor pentru ieșirea din țară prin PTF Nădlac II, iar personalul de control a fost suplimentat în aceste zile, când există un flux mai mare de turiști”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Mihaela Leș.

Șoferii sunt sfătuiți să aleagă alte puncte de trecere, precum Nădlac I (DN7), Vărșand și Turnu, care nu sunt aglomerate.

La intrarea în țară, traficul se desfășoară normal, însă fluxul mare de persoane este așteptat duminică, la întoarcea românilor din minivacață, scrie arq.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns