Agent de poliție, trimis în judecată pentru fapte de corupție

politist de frontiera 1

Procurorii DNA Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mihăițoaia Fiat Nicu, la data faptelor agent de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență și, în stare de libertate, a Florentinei Marișcaș, pentru complicitate la luare de mită și trafic de influență.

Din rechizitoriu, reiese că, în perioada septembrie – octombrie 2016, Mihăițoaia, în calitate de agent de poliție, delegat să desfășoare acte de urmărire penală într-o cauză penală a DIICOT, a pretins de la o persoană cercetată în dosarul respectiv, prin intermediul celeilalte inculpate,15.000 euro.

Banii au fost pretinși pentru ca, în schimb, agentul de poliție să faciliteze obținerea unei situații favorabile pentru persoana cercetată. După mai multe negocieri, suma finală a fost stabilită la 13.000 euro, din care inculpatul a primit în mai multe tranșe 5.600 euro. Pe lângă influența pe care susținea că o are asupra procurorului de caz, Nicu Mihăițoaia Fiat a pretins și a primit banii respectivi și în virtutea propriilor atribuții de serviciu.

Concret, agentul de poliție a facilitat persoanei cercetate, printre altele, restituirea telefoanelor ridicate cu ocazia unei percheziții, a întocmit procesul verbal de restituire a aparatelor, i-a adus la cunoștință expirarea măsurii arestului la domiciliu și a redactat ordonanța prin care s-a dispus instituirea controlului judiciar. În 17 octombrie 2016, inculpatul a primit o altă tranșă de 7.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *