Aflăm joi cine va conduce judeţul Timiş. UPDATE: Grindeanu – preşedinte, Bojin şi Matei sar din schemă

cjt

UPDATE: Inevitabilul s-a produs la Consiliul Judeţean Timiş. Jocul dublu practicat de UNPR a iritat conducerea PSD, care a rupt protocolul de colaborare.

Social-democraţii au reuşit să creeze o altă majoritate, alături de ALDE şi PMP, scoţându-i pe tuşă pe cei din UNPR.

Astfel, conform înţelegerii din această seară, Sorin Grindeanu va fi preşedinte, în timp ce posturile de vicepreşedinţi revin Roxanei Iliescu (PMP) şi lui Traian Stancu (ALDE).

Titu Bojin şi Viorel Matei urmau să fie vicepreşedinţi în varainta anterioară, denunţată miercuri de PSD.

Rămâne de văzut dacă nu vor exista defecţiuni la votul din plen, majoritatea creată fiind la limită.

———————————————————————————————

Numele şefului judeţului Timiş ar putea fi cunoscut joi, când are loc şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Timiş. În mod normal, aleşii locali vor vota preşedintele acestei instituţii, ales de majoritatea persoanelor validate.

Tot în mod normal, conform protocolului PSD-UNPR, noul preşedinte ar urma să fie Sorin Grindeanu (PSD), secondat de Titu Bojin şi Viorel Matei, ambii de la UNPR.

În ultimele zile, însă, a fost lansată pe piaţă varianta unei fuziuni a PNL cu UNPR, ceea ce complică foarte mult lucrurile în Timiş. Dacă această formulă se concretizează, funcţia de preşedinte al CJT i-ar reveni lui Titu Bojin, acesta având susţinerea declarată deja a PNL şi, probabil, a PMP.

Pe de altă parte, PSD apreciază jocul UNPR ca o formă de şantaj şi, avantajat de numărul cel mai mare de consilieri, ar putea plusa, la rându-i, mărind potul.

Surse din partid spun că social-democraţii ar putea forţa o alianţă cu ALDE (foarte realizabilă) şi PMP, însă situaţia este foarte alambicată la partidul lui Traian Băsescu, unde interesele personale sunt într-o fluctuantă… Mişcare.

Astfel, Roxana Iliescu, preşedinta filialei, ar vota orice combinaţie în care i se oferă postul de vicepreşedinte, indiferent că vine de la PSD sau de la PNL.

Celălalt consilier local, Dorin Cândea, este atât de imprevizibil încât votul său nu poate intra în nici un calcul logic, firesc şi raţional, ca să nu mai vorbim de componenta ideologică, o himeră pentru Cândea.

Oricum, ziua de joi se anunţă una foarte interersantă şi nu este exclus să asistăm chiar la o amânare a verdictului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns