Afișarea numelui locatarilor la avizierele de bloc încalcă protecția datelor

Fără nume la avizierul de bloc! O recomandă Autoritatea Română de Protecție a Datelor, după ce s-a ajuns la concluzia că afișarea numelui ar putea încălca protecția datelor cu caracter personal. Măsura, pusă deja în aplicare în mai multe blocuri din Târgu Jiu, îi nemulțumește pe unii dintre locatari, obișnuiți să îi vadă subliniați cu roșu pe vecinii lor cu datorii mari la întreținere.

„Sunt una, două, trei apartamente care sunt închiriate, da? Uite ce datorii au: de 5, de 4, uite! La etajul 6 îs 500 și ceva. Dar de ce să nu știu eu cine e ăsta?” – spune revoltat un locatar.

Potrivit noilor recomandări, numele și prenumele unei persoane pot fi folosite de către asociația de proprietari doar dacă există un temei legal, iar locatarul și-a dat în prealabil consimțământul pentru ca acestea să fie afișate. Nu toți sunt, însă, de acord cu asta:

„Ce date cu caracter personal?! Codul numeric, atât! E codul numeric? Nu e trecut. Păi și atunci?!” – spune locatarul de mai devreme.

digi24


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Afișarea numelui locatarilor la avizierele de bloc încalcă protecția datelor

  1. Sunteti bolnavi……si asta-i din putzul gandirii profunde a celor ce nu au altceva de lucru(probabil si ei au restantze la plata cheltuielilor) .

Lasă un răspuns