AFIR a relansat patru linii de finanțare pentru investiții

afirmspndr 1 1

Fermierii audin nou la dispoziție cea mai generoasă linie de finanțare pentru investiții, prin Programul Național pentru Dezvoltare Rurală. Vorbim despre submăsura 4.1 ”Investiții în exploatații agricole”, cu o alocare financiară de 760 de milioane de euro. Suma nerambursabilă care poate fi accesată prin această linie de finanțare este de 50 la sută din totalul cheltuielilor eligibile din proiect și poate ajunge la un milion de euro.

CITEȘTE ȘI: Un user al Reddit a descoperit o „gaură neagră” în ocean pe Google Maps. Dezbaterea care a urmat

De asemenea, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a demarat o sesiune de primire a solicitărilor de fonduri proin submăsura 4.3 “Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice”, componenta de infrastructură de acces agricolă, cu un buget de 104 milioane de euro.

O altă linie de finanțare relansată de AFI este submăsura 6.2 ”Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale”, cu o alocare de 50 de milioane de euro.

Totodată, din această săptămână întreprinzătorii din mediul rural au posibilitatea obținerii de finanțări prin submăsura 6.4 ”Investiții în crearea şi dezvoltarea de activități neagricole”, suma totală disponibilă fiind de 100 de milioane de euro.

Potențialii beneficiari din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara pot contacta, pentru detalii referitoare la obținerea finanțărilor, Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest Timişoara, nr. tel. 0256.250.200, e-mail: [email protected]


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns