Afacerile derulate la „Judeţean” în timpul directoratului lui Ionac, suturate cu aţă albă

Spitalul Judetean Timisoara

Ajuns în discuţia Consiliului de etică şi a Comisiei de disciplină din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, în urma show-ului mediatic produs săptămâna trecută, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, doctorul Mihai Ionac, îşi continuă recitalul.

Prins cu mâţa-n sac – în speţă, cu materialele sanitare pe stoc – de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş (culmea, trimişi în control de Ministerul Sănătăţii ca urmare a memoriului expediat la Bucureşti chiar de Mihai Ionac), distinsul profesor o dă, din nou, la întors.

Pasămite, firele de sutură a căror absenţă a reclamat-o şeful de la Chirurgie Vasculară veniseră chiar în ziua controlului, lucru nesemnalat în raportul ulterior al DSP Timiş.

Da, aşa este, o parte din firele de sutură au venit miercurea trecută, imediat după ora 8 dimineaţa, deci domnul doctor putea să facă liniştit operaţii de reconstrucţie vasculară în ziua respectivă, precum şi a doua zi, joi, dar n-a făcut-o nici atunci, preferând să ţină cursuri.

În plus, cum rămâne cu firele de sutură primite lunea trecută, tot la prima oră? De ce au fost amânaţi pacienţii, fiind, în schimb, plimbaţi prin faţa camerelor TV, de ce nu au fost operaţi luni şi marţi, din moment ce firele de sutură fuseseră puse deja la dispoziţia secţiei de chirurgie vasculară? Bine, nu aşteptăm vreun răspuns, sunt întrebări retorice..

Un foc aprins de multişor

Sigur, pentru cine nu e familiarizat cu „stilul de lucru” al profesorului Mihai Ionac – şi aici nu ne referim la activitatea pur medicală, pe care nu avem calificarea să o comentăm -, toată tevatura declanşată în această primăvară şi continuată, iată, în miez de vară a fost surprinzătoare, ţinând cont de imaginea publică pe care medicul timişorean a ştiut să şi-o întreţină cu migală.

Cei care, poate, încă mai cred că şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară este o victimă nevinovată a unor oameni rău intenţionaţi – reprezentanţi ai autorităţilor statului, colegi sau chiar jurnalişti – ar trebui să conştientizeze până la urmă că s-au lăsat înşelaţi de aparenţe şi să-şi amintească proverbul românesc „Nu iese fum fără foc”.

Iar „focul” a fost aprins de Mihai Ionac nu săptămâna trecută, nici în primăvară, nici măcar anul trecut, ci de mult mai multă vreme, cam în urmă cu vreo zece ani.

În 2005, proaspăt instalat în funcţia de director general la Spitalul Judeţean Timişoara (după un examen promovat cu cântec şi cu… contestaţii, dar asta este o altă poveste), doctorul Mihai Ionac şi-a pus ambiţia să reformeze din temelii cea mai mare unitate sanitară din vestul ţării. Un ţel nobil al unui manager vizionar, nu-i aşa? Doar în aparenţă, pentru că adevărul din culise era cu totul altul.

Nu ne-am propus să dezgropăm morţii sau, cel puţin, nu pe toţi, dar vreo două „schelete” ascunse în dulapul domnului profesor tot vom scoate la iveală.

AFLĂ DETALII DIN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE MIERCURI, 1 iulie, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Afacerile derulate la „Judeţean” în timpul directoratului lui Ionac, suturate cu aţă albă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *