Afaceri pe seama vizitei Papei Francisc. Cât cer proprietarii din Blaj pentru închirierea apartamentelor

papa francisc 4

După modelul deja testat la Alba Iulia, de Centenar, locuitorii din Blaj pleacă de acasă în 2 iunie, când va avea loc vizita Papei şi îşi închiriază apartamentele pelerinilor. Cu trei săptămâni înainte de vizita Suveranului Pontif, un apartament în centrul oraşului se închiriază cu 1.000 de euro.

Proprietarii de apartamente şi case din Blaj încearcă să profite de vizita Papei Francisc în oraş, în 2 iunie, şi îşi oferă locuinţele pentru închiriere la preţuri destul de mari, după modelul deja testat de albaiulieni cu ocazia sărbătoririi Centenarului. Amatorii nu sunt, însă, atât de mulţi chiar dacă hotelurile şi pensiunile au fost în mare parte deja ocupate.

Potrivit celor mai recente oferte postate pe un site de specialitate, în Blaj încă există locuinţe de închiriat, chiar dacă până la vizita Suveranului Pontif au mai rămas doar 3 săptămâni. Preţurile sunt între 150 şi 1.000 de euro pentru trei nopţi, în funcţie de zonă sau de numărul de camere, de câteva ori mai mare decât în mod obişnuit.

„Apartament de închiriat pe perioada vizitei papale. Vă oferim spre închiriere, apartament cu 3 camere, mobilat şi utilat, situat în Blaj, judeţul Alba.
Structura decomandată, formată din: cameră de zi, 2 dormitoare, bucătărie şi baie. Apartamentul este situat într-o zonă de blocuri, accesul fiind unul facil, iar accesul auto, până la zona de centru a oraşului, se poate face în circa 5 minute. Pentru mai multe detalii şi informaţii nu ezitaţi să mă contactaţi”, a scris proprietarul care cere 1.000 de euro.
La preţul de 650 de euro se poate închiria un apartament de două camere, tot în oraş: „Închiriez apartament pe perioada vizitei papei! 31.05.2019-3.06.2019. Apartamentul este nou mobilat! Dispune de tot ce este nevoie (maşină de spălat, frigider, cuptor cu microunde, aragaz, centrală termică)”, se arată într-un alt anunţ, postat vineri, 10 mai.

De asemenea, cu 500 de euro este oferită o garsonieră, aflată în punctul central al vizitei Papei Francisc, pe Câmpia Libertăţii, iar proprietarul precizează că este disponibilă din 1 până în 3 iunie, este renovată recent, are toate utilităţile şi acceptă grup de maxim trei persoane, respectiv doi adulti şi un copil.

La polul opus se află o altă garsonieră situată la 100 de metri de Câmpia Libertăţii, pentru care proprietarul cere 50 de euro pe noapte.

Potrivit unui site care promovează pachete turistice pentru vacanţe, pentru această perioadă mai erau camere libere şi într-o pensiune situată la 4,5 kilometri de centrul oraşului, cu aproximativ 500 de euro pentru 3 nopţi.

Pentru invitaţii din ţară şi străinătate, Mitropolia Greco-Catolică Blaj a rezervat camere în două mari hoteluri din Alba Iulia. Tot aici, cei care se hotărăsc în ultimul moment să participe la vizita Papei la Blaj pot găsi suficiente locuri de cazare în alte hoteluri, pensiuni şi apartamente care se închiriază în regim hotelier, la preţuri între 30 şi 100 de euro pe noapte. Distanţa pe şosea, între Alba Iulia şi Blaj este de 38 de kilometri şi poate fi parcursă într-o jumătate de oră, dacă nu intervin blocaje de trafic.

Organizatorii vizitei Papei Francisc la Blaj estimează că, în 2 iunie, în oraş vor ajunge aproximativ 150.000 de pelerini. Dintre aceştia, doar 42.000 de credincioşi vor avea loc la slujba oficiată pe Câmpia Libertăţii, iar restul vor putea urmări evenimentul pe câteva ecrane instalate în oraş.

Pe Câmpia Libertăţii, accesul va fi permis între orele 6.00 – 10.00, iar pentru evitarea aglomeraţiei se recomandă sosirea din timp a pelerinilor. Intrarea se va face pe baza biletului gratuit, nominal, şi a actului de identitate, în urma unui control de securitate. Evenimentul începe la ora 10.00 şi cuprinde Sfânta Liturghie, cu beatificarea a şapte episcopi greco-catolici martiri, după care va avea loc întâlnirea Sfântul Părinte cu comunitatea romă din Blaj, scrie mediafax.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *