Afaceri la început de drum, sprijinite de Camera de Comerț Timiș

În calitate de partener lider al proiectului ”SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale”, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș continuă să sprijine și să monitorizeze activitatea celor 23 de firme înființate în cadrul proiectului, beneficiare ale finanțării nerambursabile.

În ciuda dificultăților întâmpinate în contextul situației generate de noul coronavirus, după primirea ultimei tranșe a subvenției, firmele au reușit să deruleze cu succes activitățile și să mențină numărul de angajați, conform indicatorilor asumați prin planul de afaceri. În ultimele săptămâni, eforturile CCIA Timiș s-au concentrat cu prioritate asupra susținerii și îndrumării acestor firme aflate la început de drum, prin măsuri menite să atenueze impactul socio-economic provocat de pandemie și să faciliteze revenirea la normalitate.

Cele 23 de firme activează în următoarele domenii: IT&C, înregistrări audio-video, producție cinematografică, editare-tipărire, activități fotografice, producție de mobilier, procesare sucuri naturale, restaurante, comerț, consultanță în afaceri, organizare evenimente, servicii de coafură, construcții.

”Reamintim că Proiectul SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale (Cod My Smis: 105255) este derulat de CCIA Timiş în parteneriat cu SC. GAPA SRL și vizează stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin crearea și sprijinirea dezvoltării de noi afaceri în Regiunea Vest, care să conducă la crearea de noi joburi. Grupul-țintă este format din persoane care doresc să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și care au domiciliul în unul din cele patru județe ale Regiunii Vest”, precizează Camera de Comerț.

”Fiind implicat de peste 20 de ani în industria muzicală, mi-a venit ideea să pun bazele unui studio de înregistrări audio, bazat în principal pe înregistrarea instrumentelor acustice. Am auzit că sunt fonduri europene nerambursabile și m-am interesat cum pot aplica la Camera de Comerț din Timișoara. Din aceste fonduri, am achiziționat echipamente performante, scopul meu fiind acela de a crește calitatea serviciilor oferite acestei nișe din România. Consonance Studio are momentan doi angajați permanenți și mai multe proiecte pe rol. Înregistrăm, edităm, mixăm și masterizăm pentru mai multe formații de muzică din România, având în discuție și înregistrarea unor trupe din afara țării”, spune Cristian Popescu, asociat unic și administrator al unuia dintre start-up-urile finanțate prin proiectul SIA Vest.

Inițiativa este cofinanțată din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Informații suplimentare pot fi solicitate la nr. tel. 0732.185.282, e-mail: [email protected], persoana de contact fiind Daiana Mirela Buzatu, manager de proiect.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns