„Afacerea Radisson”, cea mai mare ţeapă imobiliară din Timişoara, avea legătură cu familia Băsescu

radisson

În urmă cu zece ani, la Timișoara era lansată cea mai mare țeapă imobiliară din istoria ultimilor 25 de ani: „blocurile Radisson”.

Orașul a fost împânzit de bannere care făceau reclamă cartierelor de imobile pe care urma să le realizeze această firmă, oferta fiind extrem de tentantă, la prima vedere.

În realitate, nu exista nici măcar o autorizație de construire, iar sutele de apartamente promise erau doar niște iluzii vândute pe zeci de mii de euro.

La vremea respectivă, ”Renașterea bănățeană” a prezentat seriale întregi despre această megaescrocherie, atenționând cetățenii că își vor pierde banii dacă vor achiziționa locuințe în blocurile Radisson.

Cu toate acestea, afacerea continua să înflorească, țeapa imobiliară lua proporții inimaginabile, iar reacţia autorităților a fost ciudată, ele părând neputincioase în faţa fenomenului.

În final, nu s-a construit nici un bloc, iar păgubiții au rămas pe drumuri. De-abia după cinci-șase ani, patronii Radisson au început să fie trași la răspundere.

S-a vorbit, atunci, de legături ale escrocilor cu diverse persoane cu influență, astfel explicându-se pasivitatea autorităților.

Iată că, acum, avem și o explicație plauzibilă a permisivității uluitoare de care s-a dat dovadă în această escrocherie aparent de neînțeles: unul dintre patronii Radisson, Ciprian Nistor, era prieten cu nepotul fostului președinte al României, Traian Băsescu! Dragoș Băsescu, fiul lui Mircea Băsescu (fratele fostului preşedinte) acționa împreună cu Ciprian Nistor, pretinzând o șpagă de un milion de euro.

Mai departe, fiecare poate face propriul raționament…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns