Adrian Streinu-Cercel: “Urmează 4 luni grele. Va urma un nou val, care va fi în toamnă”

Cercel: Pandemia nu s-a terminat, au apărut și alți viruși. Masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru 6 - 9 luni

Adrian Streinu-Cercel anunță că greul pentru România încă nu a venit, în epidemia cu coronavirusul. Șeful Institutului Matei Balș a declarat, miercuri seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, următoarele 4 luni vor fi foarte dificile, iar în toamnă va izbucni un nou val epidemic.

Cercel a precizat că dacă românii nu vor înțelege că nu trebuie să mai iasă din casă, Guvernul va da legi prin care va fi interzisă deplasarea. Totodată, doctorul a anunțat că vârful epidemiei va fi după Paști.

”Este mediu, rata de multiplicare de 1,2. Noi ne așteptăm la mai rău, dar este bine. Avem doar 2-3 pacienți la terapia intensivă. Ceea ce este mai greu pentru noi este întoarcerea românilor din Italia, Franța, Spania, Marea Britanie. Dacă ne uităm la Italia, trebuie să ne punem semne de întrebare. Suntem pregătiți, lumea este ”cu arma la picior”.

Guvernul României a alocat 2% din PIB pentru această pandemie, este pentru prima dată. Dacă suntem cu mintea la noi, putem să renaștem sistemul sanitar din propria cenușă.

Urmează 4 luni grele pentru România, este un termen realist spre optimist. Nu se mai poate pleca în concediu, va urma un nou val, care va fi în toamnă. Dacă nu vom lua măsuri, România va fi ca Italia.

Dacă lumea nu înțelege că nu trebuie să circule de la unul la altul, închidem tot. Dăm shut-down.

Primul val va fi după Paști. Sistemul este un sistem dromader. Acum suntem la capul cămilei. Urmează o perioadă de acalmie, de incubație, cu românii veniți din străinătate, care ne aduc noi cazuri. Apoi urmează cocoașa propriu-zisă a dromaderului, care ne va pune probleme.”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Adrian Streinu-Cercel: “Urmează 4 luni grele. Va urma un nou val, care va fi în toamnă”

 1. Mare prostie :)) voi alertați dupa O gripă…pe cand războiul sta sa înceapă intre Usa si Rusia

  Voi chiar asa orbi sunteți? Sa vedem ce o sa se întâmple cu Euro Defender 2020 cum ca ar fi doar un exercițiu. Hahahha

  Toata mascarada asta cu această gripă:)))))))

  Cand defapt altele sunt pe cale să înceapă dar nu…. Asa ceva nu dați la tv sau prin ziare….de alte boli cu o mortalitate mult mai mare sa uitat
  ….cum ar fi… google it

  Deschideți ochii: băi!!!

 2. Nu va fi prin toamna, e normal sa spuneti asa pentru ca atunci incepe sezonul gripelor…
  Al doilea val va fi prin luna Iulie..

Lasă un răspuns