ADR Vest se mândrește cu Podul de Piatră de la Herculane, primul din Europa construit în curbă, în anul 1865

ADR Vest se mândrește cu Podul de Piatră de la Herculane, primul din Europa construit în curbă, în anul 1865

ADR Vest se mândrește cu Podul de Piatră de la Herculane, primul din Europa construit în curbă, în anul 1865

Sub titulatura „Investim, nu cheltuim banii europeni”, cei de la ADR Vest dau ca exemplu pozitiv refacerea Podului de Piatră din Herculane.

„Una dintre realizările tehnice remarcabile ale secolului XIX, Podul de Piatră de la Herculane, și-a recăpătat strălucirea, printr-un proiect finanțat prin Regio-POR. Construit în urmă cu aproape 160 de ani, podul intrase într-o fază vizibilă de degradare, dar a fost salvat în urma investițiilor realizate cu fonduri europene. 5,5 milioane de lei au fost investiți în monumentul istoric care, la vremea construcției sale, era considerat singurul pod în curbă din Europa.”, au transmis cei de la ADR Vest.

Potrivit acestora, numai prin Programul Operațional Regional 2014-2020 s-au investit 185 de milioane de euro în dezvoltarea județului Caraș-Severin, notează caon.ro.

Construit în anul 1865 (primul din Europa construit în curbă), Podul de Piatră poartă cu mândrie marca timpului său. Cu o lungime totală de 36 de metri, podul impresionează prin cele două bolți cu deschideri diferite: 16,46 metri și, respectiv, 11,50 metri. Coridorul acoperit, cu o lățime de 2,50 metri, reprezintă o altă trăsătură distinctivă a podului. În trecut, acest coridor facilita accesul pietonal dinspre Hotelul Franz Iosif și Baia Carolina (Hebe).

Podul de Piatră găzduiește o statuie de marmură, plasată deasupra coridorului, în partea dinspre Baia Hebe. Aceasta reprezintă figura mitologică a reginei Lydiei, Omfala, cu care legendarul erou Hercules a avut o experiență interesantă. Astfel, podul îmbină arhitectura cu mitologia, oferind o călătorie culturală completă pentru cei care îl vizitează, conform ziare.com.

CITEŞTE ŞI: Hidroelectrica, anunț pentru clienţi


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *