Acuzații grave din partea unor migranți la adresa polițiștilor locali din Timișoara: au fost loviți și li s-au spart telefoanele. Ce spun reprezentanții instituției

Este tragic! Peste 50 de migranți, depistați într-o clădire din Timişoara. Foto

Acuzații grave la adresa polițiștilor locali din Timișoara din partea unui ONG care apară drepturile refugiaților. „Continuă acuzății de abuzuri împotriva solicitanților de azil fără adăpost din Timișoara. Voluntarii LOGS Grup de Inițiative Sociale au documentat aseară, alături de traducători de pashto episoade de violență din partea Poliției Locale din Timișoara, dar și Poliției de Frontieră care verifică zilnic documentele imigranților aflați în stradă”, se arată pe pagina de Facebook Refugees Welcome to România.

CITEȘTE ȘI: Puii de urs scoși din bârlog nu au fost găsiți. Poliția spune că nu are indicii că ar exista vreo legătură cu traficul cu pui de urs

Potrivit sursei amintite, imigranții acuză autoritățile de ordine de faptul că le sparg telefoanele, unii sunt loviți, iar alți imigranți au relatat situații în care banii nu le-au fost înapoiați după percheziții. „Peste 15 astfel de declarații ne-au fost aduse la cunoștință. Inclusiv în partea unui cetățean român, fără adăpost care a fost martor la astfel de episoade. Astfel de cazuri au fost relatate și în trecut, iar autoritățile locale au negat public astfel de episoade”, se mai arată pe pagină Refugees Welcome to România.

acuzatii

„Vom continuă să documentăm astfel de episoade, alături de traducători și vom colabora local cu alți actori comunitari pentru a investiga și cerem că cei responsabili să fie anchetați iar autoritățile acuzate să condamne astfel de comportamente. Imigranții care sunt fără adăpost în Timișoara sunt pașnici și nu este nevoie de a apela la forță în interacțiunea cu ei”, mai arată ONG-ul care militează pentru drepturile refugiaților.

În replică, reprezentanții Poliției Locale Timișoara anunță că vor apela la justiție pentru afirmațiile grave care aduc atingere imaginii instituției.

„Direcția Poliția Locală Timișoara își exprimă public nemulțumirea și dezamăgirea cu privire la modul în care reprezentanții organizației ”LOGS Grup de Inițiative Sociale înțeleg să lanseze în spațiul public acuze nefondate din verificările noastre, referitoare la așa-zise agresiuni asupra unor migranți, bazându-se doar pe declarații confuze și telefoane sparte ale unor persoane care fac parte din categoria menționată.

Poliția Locală precizează faptul că, prin directorul instituției, Dumitru Domășnean-Urechiatu, s-a dat ordin să fie doar vizualizate documentele migranților de la distanță și să nu facă percheziții corporale, din motive ce țin de răspândirea virusului SARS COV 2. Aceste aspecte au fost de altfel prelucrate și în ședința operativă cu șefii de structuri încă din data de 13 noiembrie 2020, când au fost instruiți cu privire la modul de acțiune al polițiștilor locali în situația în care întâlnesc persoane din categoria migranților.

Teoretic aceste presupuse agresiuni nu puteau avea loc în condițiile acestui ordin, iar din cercetările efectuate nu s-a constatat până acum nicio situație de acest gen. Mai mult, au existat situații în care un echipaj de cinci polițiști locali a depistat și condus către Gara de Nord grup de peste 50 de migranți, lucru care s-a întâmplat în cel mai pașnic mod fără să fie probleme de nicio parte, în caz contrar momentul care putea fi filmat inclusiv de migranți dacă erau tratați necorespunzător. De asemenea, polițiștii locali nu acționează în civil, cu bastoane cu electroșoc și câini.

Poliția Locală Timișoara reamintește faptul că a fost solicitată de cetățeni în mod repetat să intervină în zona Gării de Nord, în urma sesizărilor acestora privind tulburarea liniștii și ordinii publice de către migranții care se adună în clădirile abandonate din acest perimetru și provin din centre precum Galați, Șomcuta-Arad, București și Giurgiu.

Acțiunile Poliției Locale de patrulare în apropierea Gării de Nord și de verificare a stării de fapt din zonă, inclusiv a modului în care se manifestă cetățenii, au rolul de a preveni orice fapte de natură contravențională sau penală care pot avea loc în zone în care se constată prezența de grupuri sau aglomerări de persoane, indiferent de țara din care provin, motiv pentru care astfel de acțiuni vor fi la fel dispuse și pe viitor.

Referitor la acuzațiile lansate fără niciun fundament de reprezentanții organizației ”LOGS Grup de Inițiative Sociale”, Direcția Poliția Locală Timișoara își rezervă dreptul de a-i acționa în instanță pentru astfel de afirmații care aduc prejudicii grave unei instituții care încearcă să își facă doar datoria”, se arată într-un comunicat de presă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Acuzații grave din partea unor migranți la adresa polițiștilor locali din Timișoara: au fost loviți și li s-au spart telefoanele. Ce spun reprezentanții instituției

  1. Cum sa le spargă telefoanele, după ce bietii oameni sunt cum sunt. Iar referitor ca banii nu le sunt inapoiati este ft grav. Nu uitati..Dumnezeu vede tot! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *