Activitatea Uber şi Taxify va fi blocată de joi: utilizatorii riscă să nu mai găsească maşini

uber

Uber si Taxify sunt nevoite sa isi restranga activitatea incepand de joi, cand va intra in vigoare „ordonanta taximetristilor”.

Sub presiunea transportatorilor care blocau Piata Victoriei, pe 29 martie, Cabinetul Dancila a adoptat o ordonata de urgentacare schimbat radical modul in care se poate face, in Romania, transportul de persoane contra cost. Mai exact, conform ordonantei, singurii care mai au dreptul sa desfasoare astfel de activitati – cu exceptia soferilor de autobuz si a celor angajati la firme de rent-a-car – vor fi taximetristii cu licente valabile.

In schimb, soferii de Uber si de Taxify – care nu detin licente de taxi si nici nu le pot obtine, in conditiile legii – ar urma sa fie sanctionati, incepand de joi, 16 mai, cu amenzi de pana la 5.000 de lei si ridicare placutelor de inmatriculare pentru o perioada de 6 luni, daca sunt prinsi transportand pasageri contra cost.

„Activitatea platformelor de ridesharing va fi grav afectata in Romania in urmatoarele zile.
Chiar daca aplicatiile vor continua sa functioneze, pentru ca acestea deservesc milioane de utilizatori, in mii de orase din toata lumea, in Romania, datorita lipsei unei reglementari specifice si a intrarii in vigoare a unor prevederi din legea taximetriei care pot da nastere unor abuzuri impotriva soferilor parteneri, activitatea acestora poate ajunge aproape de zero.

Este posibil ca multi dintre cei 2,5 milioane de utilizatori ai platformelor noastre sa nu gaseasca o masina sau sa aiba un timp de asteptare extrem de mare din cauza reducerii activitatii soferilor inscrisi pe aceste platforme”, a declarat presedintele Asociatiei Coalitia pentru Economie Digitala, Catalin Codreanu, a transmis pentru Ziare.com.

Parlamentarii lucreaza la o lege care sa legalizeze transportul alternativ de persoane. Mai mult, vicepremierul Daniel Suciu a promis, pe 29 martie, ca pentru legalizarea serviciilor ca Uber, Taxify si Clever se va da chiar si o ordonanta de urgenta, care sa intre in vigoare inaintea celei adoptate la presiunea taximetristilor. In scurt timp, insa, Daniel Suciu s-a razgandit si a anuntat ca legalizarea transportului alterativ mai dureaza, scrie romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns