Activitate educațională suspendată în Timișoara din cauza gripei

scoli inchise 1

Trei dintre cele mai bune unități de învățământ din Timișoara și-au suspendat activitatea educațională la două clase, din cauza înmulțirii cazurilor de gripă în rândul copiilor. Este vorba despre Grădinița PP 22 și Școala Gimnazială nr. 24.

În cazul primei unități, decizia a fost aplicată în cursul zilei de ieri, când, luând la cunoștință faptul că patru preșcolari dintr-o grupă mare sunt bolnavi de virusul de Tip A, conducerea a înaintat documentația către DSP în vederea suspendării temporare a activității pe o durată nedeterminată.

În schimb, în cazul școlii generale, conducerea a luat decizia de suspendare a cursurilor la una dintre clasele I tot din cauza îmbolnăvirilor de gripă, însă a omis să înștiințeze autoritățile locale, respectiv DSP și Inspectoratul Școlar al Județului Timiș, situație care s-a remediat luni.

Totodată, tot luni, au fost raportate trei cazuri de gripă la elevii clasei a IV- a de la Liceul ”J. L. Calderon”, motiv pentru care s-a decis ca și acolo cursurile să fie suspendate.

În analiză au rămas două grupe din cadrul grădiniței din comuna Giroc, unde, de asemenea, au fost depistate mai multe cazuri de gripă la preșcolari.

Conform recomandărilor Ministerului Educației și Cercetării, în situația în care într-o grupă de antepreșcolari / preșcolari sau într-o clasă de elevi se înregistrează cel puțin trei cazuri de gripă, unitățile educative pot decide suspendarea activității acestora.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns