Acțiuni de control solicitate de Ministerul Sănătății, după protestul unui medic timișorean

dentist cabinet stomatologic amenzi

Direcția Control și Integritate efectuează, la solicitarea Ministerului Sănătății, verificări privind modul de respectare a prevederilor legale în activitatea Colegiului Medicilor Dentiști din România.

Acțiunile au loc ca urmare a reclamațiilor făcute de medicul timișorean Mihaela Cuțui, care a protestat zilele acestea în fața ministerului. Mihaela Cuțui a ales ca formă de manifestare greva foamei, după ce mai mulți medici stomatologi din orașul de pe Bega, precum și întreg biroul executiv al filialei Timiș a colegiului, au fost chemați la București în comisia de disciplină. ”Atât eu, cât și colegii suntem hărțuiți de conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România, după ce am dezvăluit presei cazul medicului străin, din spațiu non-UE, Adi Ammar, care, deşi nu ştia română, a primit atestat de cunoaştere a limbii, act obligatoriu pentru dreptul de practică, și care a
dorit să profeseze în Timișoara, însă a fost respins deoarece nu putea comunica decât în limba franceză”, a precizat Mihaela Cuțui.

Dezvăluirile sale privind doctorul străin Adi Ammar au ridicat suspiciunea că în țara noastră ar exista o reţea care
facilitează înscrierea medicilor din spaţiul non-UE în România, care după trei ani de figuraţie în Colegiul Medicilor Stomatologi pleacă în spaţiul european.

”Am suspendat greva foamei din fața Ministerului Sănătății pentru că în urma discuțiilor purtate s-a promis verificarea tuturor faptelor”, a declarat medicul timișorean.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns