Acțiuni de amploare ale poliției la Timișoara și în județ

Polițiștii au retras sâmbătă 415 certificate de înmatriculare și au reținut 898 de permise de conducere, dintre care 146 pentru consum de alcool și 53 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

În perioada 01-03.06.2023, polițiștii birourilor și formațiunilor rutiere sub coordonarea Serviciului Rutier Timiș au desfășurat acțiuni de tip “BLITZ” atât pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză/depășire, precum și pentru combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Potrivit IPJ Timiș, în aceste zile, polițiști rutieri au controlat peste 850 de autovehicule și au aplicat 844 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 200.000 de lei.

Dintre acestea, 506 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost reținute 63 de permise de conducere, dintre care 31 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru efectuarea depășirilor neregulamentare, 3 pentru conducere sub influența alcoolului, 9 pentru neacordare de prioritate pietonilor și restul pentru alte abateri.

Au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat și 7 infracțiuni ( 1-conducerea unui autovehicul neînmatriculat,3-conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, 2-conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 1-conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive).

Polițiștii au acționat pe principalele artere din județul Timiș, iar aceste activități vor continua pentru prevenirea și combaterea nerespectării normelor rutiere.R

 

Razie în Timișoara

În noaptea de 02/03.06.2023,polițiștii municipiului Timișoara au organizat o razie care a avut drept scop asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

La activități au participat polițiști de ordine publică din cadrul secțiilor urbane, polițiști rutieri din cadrul Biroului Rutier și polițiști de investigații criminale.

Polițiștii au acționat în zona Plopi / Kuncz, în zona Ronaț / Blașcovici și în Complexul Studențesc.

Au fost legitimate 427 de persoane, verificate 34 de societăți comerciale tip bar/ cazinou, controlate 346 de autovehicule, efectuate 198 de testări cu aparatul etilotest și 10 cu aparatul drugtest.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.955 lei.

Dintre acestea 64 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere și 20 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/199 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Au fost reținute 4 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune,respectiv conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *