ACS Poli Timişoara – o gură de oxigen între două… uragane

Victoria obținută de ACS Poli în partida de Cupă susținută în compania surioarei mai mici a consemnat calificarea băieților lui Ionuț Popa în optimi și… nimic mai mult.

Jenantul scor de 0-7 cu care violeții au capotat duminică în Capitală încă mai apasă cu o dureroasă greutate pe umerii echipei, fiind greu de crezut că mâine seară, în fața tenacei și viclenei grupări din Giurgiu, prim-divizionara Banatului va fi complet refăcută, mai ales din punct de vedere psihologic. Pentru că este extrem de dificil să te încarci pozitiv după atâtea energii negative induse ultimele rezultate.

Așadar, trebuie să recunoaștem că întâlnirea cu Astra devine aproape capitală pentru viitorul pe termen (foarte) scurt al ACS-ului. O victorie – puțin probabilă, de ce să nu recunoaștem – ar coincide cu o bine-venită descătușare, în timp ce un eșec ar afunda-o pe Poli și mai mult în nisipurile fierbinți și destul de mișcătoare ale prezentului. Iar în această ultimă variantă, n-ar fi deloc exclus să asistăm și la o ”mișcare bruscă” pe banca tehnică.

Desigur, așa se întâmplă peste tot în fotbal când ceva scârțâie asurzitor, dar parcă este pe cale să se uite prea repede hora bucuriei de la Arad, când Timișoara se salva de la retrogradare după un sezon derulat sub zodia unui maraton furibund, de care absolut nimeni nu ne credea în stare…

 

Conducerea pune presiune

Sorin Drăgoi a revenit la Timișoara, pentru a-și continua munca de președinte al grupării bănățene. Din păcate, ACS Poli nu traversează momente prea plăcute, iar situația antrenorului Ionuț Popa este în continuare una delicată. Drăgoi a afirmat că nu s-a discutat până acum varianta ca Ionuț Popa să părăsească clubul violet, dar a amintit și despre o clauză din contractul tehnicianului.

„Nu s-a pus până acum problema unei despărțiri de Ionuț Popa. Dumnealui are în contract o clauză potrivit căreia dacă nu adună un anumit număr de puncte în decurs de câteva etape poate fi demis. Meciul cu Astra poate fi decisiv din acest punct de vedere”, a precizat oficialul lui ACS Poli.

 

”Mi s-ar părea nedrept să fiu demis”

Pe de altă parte, Ionuț Popa a vorbit despre victoria reușită de echipa sa în fața concitadinei ASU Poli în șaisprezecimile de finală ale Cupei României.

„Noi trebuia să rezolvăm mai repede calificarea. Am avut foarte multe ocazii, chiar și trei bare. Ne-am retras deliberat în ultimele zece minute, dar bine că s-a terminat cu o victorie. Spectatorii s-au prezentat bine, cele două echipe au dat dovadă de fair-play. A triumfat Timișoara, întreașa asistență a scandat numele lui Poli. A fost foarte rumos. Pe mine mă interesează însă foarte mult ca jucătorii să evolueze la fel și în campionat, pentru că acolo contează. În primele 20-25 de minute din a doua repriză am jucat foarte bine, efectiv ne-am sufocat adversarii”, a declarat Ionuț Popa.

Referitor le o eventuală ”debarcare” de pe banca tehnică, antrenorul lui Poli a replicat: „Am pierdut trei meciuri și deja se bate monedă pe demiterea mea. Alții nu au câștigat zece sau 12 partide la rând și sunt tot în funcție. Mi s-ar părea prea nedrept.”

 

Biletele la meciul cu Astra, puse în vânzare

Partida ACS Poli Timișoara – Astra Giurgiu se va disputa sâmbătă seară, pe arena ”Dan Păltinișanu”, începând cu ora 20,45, și face parte din etapa cu numărul 16 a primului eșalon. Întâlnirea va putea fi urmărită în direct pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport, LookTV și liveTEXT pe GSP.ro.

Tichetele de intrare au fost puse încă de ieri vânzare, având următoarele prețuri: Tribuna a II-a, 15 lei; Tribuna I, 20 de lei, Tribuna Zero, 30 de lei; loje, 200 de lei. Biletele se găsesc și la biroul ticketing din zona vestiarelor, iar în ziua meciului, la casieriile de la Tribuna 0, respectiv la Peluza Nord.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns