ACS Poli a intrat în insolvenţă

acs poli 5

Tribunalul Timiş a admis, ieri, cererea de intrare în insolvenţă formulată de conducerea divizionarei secunde ACS Poli Timişoara, vestea fiind percepută de preşedintele Radu Birlică ca o adevărată gură de oxigen.

Alb-violeţii nu mai riscă depunctarea pentru datoriile acumulate, iar orice litigiu se sistează. După numirea unui administrator judiciar şi a unui administrator special, va fi întocmit un plan de reorganizare ce se va întinde pe durata a trei ani.

Dacă va îndeplini formalităţile cerute pentru licenţiere, principala cerinţă vizând tocmai planul de reorganizare, care trebuie finalizat până la data-limită impusă de Federaţia Română de Fotbal, echipa de pe Bega va avea drept de promovare în Liga I.

“Este o zi fericită, insolvenţa a ajuns să ne bucure. Această veste reprezintă o gură foarte mare de oxigen pentru club, înseamnă că ne putem continua activitatea.

Nu urmează o perioadă uşoară, însă nu vom mai avea presiunea depunctării şi a plăţilor imediate către diverşi jucători şi către firme. Este o zi fericită şi pentru că nu meritam închiderea, deşi pe plan sportiv nu am arătat mare lucru în ultimul an.

Nu ne-am putut achita datoriile către jucători din luna ianuarie până în prezent. Ne aşteaptă o perioadă de reorganizare, instanţa va numi un administrator judiciar, iar acţionarii vor desemna un administrator special.

Planul de reorganizare trebuie tratat cu foarte mare seriozitate, din experienţa mea de administrator special (n.r. – a ocupat această funcţie la Rapid Bucureşti) nu se pot face datorii curente, ceea ce înseamnă că va trebui să căutăm în continuare finanţare din mediul privat, contracte de publicitate şi sponsorizări.

După întocmirea planului de reorganizare, datornicii se vor înscrie la masa credală.

Dacă nu exista această soluţie cu insolvenţa clubul nu mai avea multe zile de trăit, ar fi urmat depunctările. Administratorul judiciar va trimite scrisori către toţi creditorii.

Sunt mai mulţi paşi de urmat, eu mizez pe faptul că vor fi numiţi doi administratori care ştiu ce au de făcut.

Eu mi-am făcut datoria, am găsit soluţia legală pentru a nu fi desfiinţaţi, sunt mulţumit de ce am realizat astăzi”, a declarat, ieri, preşedintele grupării ACS Poli Timişoara, Radu Birlică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns