Aceste produse nu se vor mai găsi în magazine din 3 iulie. Mai toţi românii le cumpără, din păcate

Ultima decizie a Comisiei Europene face referire la excluderea anumitor produse din magazine. Deși mulți români le cumpără, începând cu data de 3 iulie, aceste nu vor mai putea fi găsite la raft.

Ce produse vor fi scoase din magazine

Din cauza crizei poluării cu care se confruntă întreaga lume, oficialii Uniunii Europene au luat încă o decizie care să ajute la stoparea acestui fenomen dăunător atât oamenilor cât și naturii. Aceștia au decis ca de pe piață să fie scoase produsele din plastic, de unică folosință. Începând cu data de 3 iulie 2021, în magazine va fi interzisă comercializarea bețișoarelor pentru urechi, tacâmurile, farfuriile și paiele din plastic, precum și bețele pentru baloane.

Această inițiativă a fost introdusă în scopul de a reduce impactul foarte dăunător pe care plasticul îl are asupra mediului, precum și încurajarea reciclării. Totodată, Comisia Europeană a venit și cu o recomandare care constă în limitarea produselor din plastic precum pungile, echipamentele de pescuit, recipientele pentru băuturi și alimente, filtrele de tutun, articolele sanitare dar și șervețelele umede.

La nivel mondial, statisticile nu sunt deloc îmbucurătoare. Astfel că peste 80% din deșeurile care se regăsesc în oceane și pe fundul acestora, sunt reprezentate de produsele din plastic. Acest lucru a afectat foarte mult ecosistemul marin, care are efecte dăunătoare și asupra oamenilor.

Paiele comestibile reprezintă o soluție

Nemții au abordat o soluție ingenioasă în ceea ce privește paiele de băut. În restaurante, aceștia folosesc paiele comestibile, paie care au început a fi folosite și pe teritoriul țării noastre.

Paiele comestibile sunt produse dintr-un amestec de fibre de măr și cereale, putând a fi consumate ulterior. Produsul este perfect atât pentru băuturile reci cât și pentru cele calde. Totodată, aduce și un aport benefic ecologiei, având în vedere că paiele comestibile se degradează în termen de 30 de zile. Paiele rezistă aproximativ două ore într-o băutură rece și doar 20 de minute în cazul în care este utilizat pentru o băutură caldă.

sursa: impact.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns