Accidente cu urmări tragice și nervi în trafic

Pentru multe persoane, zilele de dinaintea Crăciunului au fost destinate călătoriilor. Românii plecați la muncă în străinătate au dorit să petreacă sărbătorile alături de familiile din țară, în timp ce mulți au decis să se relaxeze într-o minivacanță peste graniță.

Acestora li s-au adăugat românii care au plecat dintr-o localitate în alta pentru petrecerea Crăciunului. Astfel, traficul a fost dat peste cap în aceste zile, iar graba unor persoane a dus la producerea unor accidente cu consecințe grave.

Unul dintre acestea a avut loc la Coșevița, o întreagă familie fiind implicată într-un incident tragic. Șoferul unei mașini în care se mai aflau trei copii minori și mama acestora s-a angajat într-o depășire neregulamentară acroșând un autoturism care circula corect din sens opus, ulterior intrând în coliziune frontală cu un tir. În urma accidentului șoferul care a efectuat depășirea a decedat, iar copiii (în vârstă de patru luni, cinci și nouă ani) și mama acestora au fost răniți, fiind transportați la spital.

Tot pe porțiunea de drum fără autostradă, care face legătura dintre Lugoj și Deva, a mai avut loc un accident grav – în care au fost implicate un microbuz cu pasageri și un autotren – petrecut la Mintia (județul Hunedoara). Trei persoane au fost rănite, fiind transportate la spital. În ambele cazuri, traficul a fost blocat câteva ore.

După aceste evenimente, pe traseu au apărut și echipaje de poliție. Cu toate că nu a avut loc nici un accident, la ieșirea de la Margina, de pe autostrada Lugoj-Deva, s-au format cozi care se întindeau pe trei kilometri. Până la urcarea pe autostradă, la Deva, șoferii au circulat cu circa 20 de kilometri pe oră sau au staționat în coloană. Astfel, un drum de 60 de kilometri a fost parcurs în circa… trei ore.

Aceste blocaje se produc, din păcate, destul de des și reprezintă consecința lipsei de investiții în infrastructura rutieră din țară. Din păcate, acest dezinteres al politicienilor pentru confortul și singuranța pe drumurile publice duce adesea și la urmări tragice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
Eugen 26 decembrie 2017
In ajun de craciun am mers pe varianta faget-savarsin , am scapat de nebunia care era la cosevita .
sauron maitra 26 decembrie 2017
Pana acum 2 ani s-a putut merge Arad-Deva pe valea Muresului, pe acolo nu s-au facut nici blocaje, nici nu au fost atatea accidente grave. E absolut necesara autostrada intre Lugoj si Deva, de acord ... dar un pic de informare din partea soferilor despre traseele ocolitoare nu strica. Altfel merg toti ca oile pe la Margina, DN 7 pe valea Muresului sta gol-golut si tot soferii se plang pe urma ca de ce fac 60 km in 3 ore.