Acces reglementat la carieră, într-o comună timișeană

Acces reglementat la carieră, într-o comună timișeană

Acces reglementat la carieră, într-o comună timișeană

Confruntată cu o utilizare intensivă a drumurilor de exploatare de pe teritoriul său administrativ, mai ales datorită existenței aici a unei cariere de piatră, comuna timișeană Criciova, de la poalele Munților Poiana Ruscă, a adoptat, în cadrul ultimei ședințe de plen a consiliului local de la sfârșitul anului trecut, un nou regulament de acces.

Printre alte măsuri stipulate în acesta, aleșii cetățenilor din Criciova au decis să impună obligația ca firmele care utilizează autovehicule de transport a balastrului să pună la dispoziția administrației locale, anual, 600 de metri cubi de balastru sau echivalent, cu posibilitatea de a plăti contravaloarea în bani a cantității.

De asemenea, a fost stabilit un program de acces, adaptabil la condițiile meteorologice, care limitează circulația pe drumurile de exploatare doar la zilele lucrătoare din săptămână (firește, cu excepția sărbătorilor legale) și numai în intervalul orar 8 – 16.

Au fost stabilite deopotrivă limite de viteză și trasee obligatorii atât pentru exploatarea carierei, cât și pentru activități conexe, precum amenajarea de iazuri piscicole.

CITEȘTE ȘI: ConstructPlus: dosarele se depun începând cu 15 februarie, iar suma disponibilă este 600 de milioane de euro

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *