Acasă, în siguranță. Astăzi, în zi de marți 13, ISU derulează Ziua Informării Preventive

pompier

Pisicile negre sunt considerate aducătoare de ghinion. Pentru noi însă, sunt niște feline drăguțe care de multe ori ajung să aibă chiar ele ghinion și să necesite ajutorul nostru pentru a fi salvate.

Acest ghemotoc negru din imagine a fost salvat nu de mult de pompierii timișeni dintr-un incendiu.

În tradiția populară, multe persoane consideră zilele de marți, numărul 13 sau pisicile negre aducătoare de ghinion.

Pornind de la aceste considerente, începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat campania Ziua Informării Preventive – MARȚI 13.

Scopul principal al acestei campanii este de conștientizare a populației asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situații de urgență și cum pot preveni „ghinionul” prin respectarea acestora.

Anul acesta, ziua de marți 13 octombrie este marcată de două evenimente importante în domeniul prevenirii.
Sub sloganul Acasă în siguranță astăzi sărbătorim Ziua Informării Preventive – MARȚI 13, dar și Ziua Internațională a Reducerii Riscurilor la Dezastre.

Ziua Internațională a Reducerii Riscurilor la Dezastre a fost aprobată ca eveniment anual de către Adunarea Generală a ONU în anul 1990 și urmărește promovare unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor dezastrelor naturale – inclusiv prevenirea acestora, atenuarea efectelor și pregătirea populației împotriva dezastrelor.

Fiți informați și preveniți ghinionul!

Pentru mai multe informații cu privire la măsurile de prevenire a situațiilor de urgență, puteți accesa platforma https://fiipregatit.ro/ sau puteți descărca pe telefonul dumneavoastră aplicația DSU.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns