A plecat la cele veșnice unul dintre dascălii universitari de prestigiu ai Timișoarei

A plecat la cele veșnice unul dintre dascălii universitari de prestigiu ai Timișoarei

A plecat la cele veșnice unul dintre dascălii universitari de prestigiu ai Timișoarei. 

„De ieri, Facultatea de Farmacie din Timișoara mai are un înger păzitor în cer!

Profesorul universitar doctor Dan Ciubotaru, fost Decan și eminent mentor în domeniul chimiei organice s-a stins din viață, la vârsta de 73 de ani, lăsându-ne tuturor amintiri de neșters.

CITEȘTE ȘI: Vreme instabilă în Banat și Crișana

Își câștigase notorietatea națională în domeniul chimiei organice, iar pasiunea sa pentru chimie devenise vocaţie și model de urmat pentru cei mai tineri. Într-o perioadă în care nu intrase în limbajul curent termini pretențioși precum: management participativ, profesorul Ciubotaru a avut mereu acest obiectiv.

În pofida prestigiului său profesional, Dan (așa cum îi spuneam noi toți) a fost mereu omul modest, bonom, dispus călăuzească pașii celor tineri și să acorde povața.

Dincolo de aparența sa de visător incurabil, chimistul Dan Ciubotaru a fost un mare vizionar. A anticipat că viitorul industriei farmaceutice stă în predicția pe calculator a moleculelor active și că structura chimică este în relație directă cu funcționalitatea.

A avut un simț al umorului foarte dezvoltat, cum doar cei înțelepți și erudiți îl pot avea. Era o plăcere imensă să îl asculți vorbind pe omul de cultură Dan Ciubotaru, care stăpânea teme de cultură universală, literatură, istorie, arte.

A fost un privilegiu al destinului să îl cunoaștem și să fim colegi.

Drum lin, profesore Dan Ciubotaru !”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Universității de Medicină și Farmacie Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *