A încetat din viață fostul deputat Carol Matei Ivanciov

A încetat din viață deputatul Carol Matei Ivanciov

Profesorul Carol Matei Ivanciov, fost deputat în legislaturile 1990-1992 și 1992-1996, din partea Uniunii Bulgare din Banat – România (UBBR) a încetat din viață, la vârsta de 85 de ani.

S-a născut în 9 aprilie 1934, în localitatea Beşenova Veche (Dudeştii Vechi), și a absolvit Universitatea din Cluj-Napoca, Facultatea de Filozofie – specializarea Psihologie-Pedagogie, Universitatea din Timişoara – Facultatea de Limba şi Literatura Română și Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.

A fost preşedintele UBBR de la înfiinţare (1989), deputat UBBR ( 1990-1992), deputat UBBR (septembrie 1992) și membru al Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

A activat ca membru al Comisiei pentru învăţământ (1990-1992), membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Japonia.

Carol Matei Ivanciov a fost autor de cărţi în domeniile psihologiei, pedagogiei şi educaţiei fizice, autor a peste 100 de comunicări ştiinţifice la diferite simpozioane naţionale şi internaţionale.

A realizat filme documentare privind etnologia, etnografia şi obiceiurile minorităţii bulgare din România.

Este autor al unei cărţi despre folclorul bulgăresc, precum şi al unui volum de traduceri din Mihai Eminescu. A fost, de asemenea, fondatorul unor ziare şi reviste literare.

Sursa: Wikipedia

Foto: cdep.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns