A început Street Delivery la Timișoara! Un eveniment care deschide strada pentru oameni

street

Street Delivery, evenimentul care deschide strada pentru oameni și o închide pentru mașini, a ajuns la ediția a XII-a în Timișoara și le propune locuitorilor orașului o conversație onestă pe tema „Smart Cities”.

Ce este, în fond, un „smart city”? – se întreabă și ne întreabă organizatorii.

Un oraș dominat de tehnologie sau unul în care oamenii aplică noile dezvoltări pentru o conviețuire mai plăcută?

Ne apropie oare noile tehnologii sau ne îndepărtează și mai mult, distrugând comunitatea? Un oraș „smart” își șterge trecutul pentru tot ce-i nou sau știe să aibă grijă de propria sa memorie și identitate?

Anul acesta, Street Delivery activează un nou punct al orașului, transformând în zonă pietonală strada General Eremia Grigorescu.

Deschiderea oficială a avut loc în această seară, cu concertul trupei Tasteful Indecency, urmată de Kaleidonescu.

Mâine, de la ora 18:00, este proiectat la cafeneaua D’arc filmul documentar „Os vizinhos”, în parteneriat cu Centrul de Limbă Portugheză Timișoara – Instituto Camões.

Patru cartiere, patru documentare, un arhitect: „Siza Vieira în Os vizinhos” este o serie de patru documentare scurte, realizate special pentru pavilionul Bienalei de Arhitectură de la Veneția, din 2016, de jurnalista portugheză Candida Pinto.

Tot mâine, între orele 11-19, Street Delivery propune o călătorie într-un mini-oraș al viitorului, unde vor fi dezbateri, ateliere, teatru și muzică. De la ora 11, va avea loc un concert acustic al trupei EM și cafea oferită de Astoria Think Espresso. Seara, de la ora 20,30, vor urca pe scenă „We are creepz” și a doua zi de festival se va încheia cu Mr. Jurjak, de la ora 22.

Duminică, atelierele vor continua pe tot parcursul zilei, care se va înheia cu concerte. Colin Klix (ora 19), Late November ( ora 21) și Grimus (ora 22) sunt trupele care vor concerta în ultima zi de Street Delivery Smart Cities.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns