A început programul Bega! al Asociației Timișoara 2021

tm2021 2

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii în parteneriat cu Centrul Cultural Plai și comunitatea creativă a orașului organizează, în perioada 18-22 martie, evenimentul „BEGA! prezintă The Lightning Project”, un spectacol electrizant în care tehnologia întâlnește creativitatea, iar rezultatul devine o experiență magică. Evenimentul va fi prezentat timp de cinci zile, în cinci cartiere diferite, zona fiind anunțată cu 10 ore înainte.

„BEGA! 2019” va fi orientată spre activarea zonelor dens populate prin spectacole de tip pop-up ce au ca și conținut artistic instalații interactive în mai multe cartiere non-istorice de pe lângă râul care străbate Timișoara.

Instalațiile se vor ridica în timpul serii, astfel încât să surprindă locuitorii zonei și să le stârnească interesul de a vizita și celelalte cartiere.

Având două perioade: martie-aprilie și octombrie-noiembrie, proiectul din prima perioadă va purta numele „The Lightning Project” și va combina știința cu artele spectacolului. Proiectul din cea de-a doua perioadă se va concentra asupra unor structuri interactive care vor încuraja publicul să interacționeze și să comunice prin mesaje personale sau relevante la nivel social, prin intermediul unei acțiuni fizice ce urmează a fi digitalizată.

Spre deosebire de un format clasic, „BEGA!” nu își propune să importe producții artistice, în schimb se axează pe colaborări cu organizații cu expertiza de a crea și de a facilita un proces de creație colaborativ, specific unei comunități și cu implicarea acesteia.

„BEGA!” este un program principal Timișoara 2021 creat de Plai împreună cu comunitatea creativă a orașului, cu scopul de a activa malurile râului și de a atrage locuitorii orașului spre acestea, implicându-i în activități artistice coordonate de organizații locale și parteneri cu expertiză internațională.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns