A început întâlnirea privată de la Cotroceni. Papa Francisc a salutat garda de onoare în limba română/ Suveranul, primit de mii de români pe traseul de la aeroport/ Suveranul Pontif a început vizita istorică în România

papa francisc 6

Papa Francisc a sosit, vineri, în România, pentru o vizită istorică de trei zile între 31 mai şi 2 iunie. Aeronava cu Suveranul Pontif a ajuns pe Aeroportul Otopeni la ora 11.10, unde a fost întâmpinat de preşedintele Iohannis, de mai mulţi copii de la Colegiul catolic şi câţiva plelaţi ortodocşi. Călătoria apostolică a Papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună”. Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai – 2 iunie şi va fi prezent la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi Şumuleu Ciuc.

Papa Francisc a salutat garda de onoare în limba română

Papa Francisc a salutat în limba română Garda de Onoare de la Palatul Cotroceni, spunând un hotărât „Bună ziua!” în faţa militarilor.

Suveranul pontif a spus „Bună ziua”, după ce a fost îndemnat de preşedintele Klaus Iohannis.
12.20 Papa Francisc a ajuns la Palatul Cotroceni

Papa Francisc a ajuns la Palatul Cotroceni unde are loc ceremonia oficială de primire a Suveranului Pontif în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Sanctitatea Sa va avea întrevederi cu şeful statului şi cu premierul Viorica Dăncilă.

La evenimentele de la Cotroceni participă şi preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

În public, la ceremonia oficială pentru primirea Suveranului Pontif se află copii şi tineri de la Consiliul Naţional al Elevilor, Alianţa Naţională a Studenţilor din România, Consiliul Tineretului din România, Şcoala Concordia, copiii de la corurile Campus Mundi/ Madrigal, Cercetaşi şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România.
11.50 Papa Francisc, salutat de mii de români pe traseul de la aeroport către Palatul Cotroceni
Mii de români s-au strâns pe traseul dintre Aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti şi Palatul Cotroceni, pentru a-l saluta pe Papa Francisc, care şi-a început vizita de trei zile în ţara noastră. Sanctitatea Sa merge la Cotroceni.

Oamenii au coborât din maşini pe DN1 ca să aplaude maşina în care se află Papa Francisc

Oamenii au coborât din maşini pe DN1, la intrarea în Capitală, ca să aplaude maşina în care se află Papa Francisc, suveranul pontif ajungând pe teritoriul românesc în urmă cu circa 40 de minute.

După ce a fost primit pe Aeroportul Otopeni, Papa Francisc a fost preluat de un Logan de culoare albastră şi dus către Palatul Cotroceni.

Pe sensul opus, oamenii au oprit maşinile şi au coborât din autoturisme pentru a face poze şi a aplauda.

11.40 Delegaţia, împreună cu Papa Francisc, a urcat în maşini pentru a merge la Cotroceni. Suveranul Pontif s-a urcat într-un Logan simplu de culoare bleumarin, cu numărul SCV-1/ In Papa mobilul Duster alb SCV-2 va urca după vizita de la Cotroceni

Sute de oameni aşteaptă, la ora transmiterii ştirii, în zona Bulevardului Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, zonă în care coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă pentru ca Papa Francisc să-i salute pe cei prezenţi.

Pe celelalte porţiuni ale traseului coloana Suveranului Pontif se va deplasa conform protocolului de securitate impus de eveniment şi de aceea, pe aceste tronsoane de deplasare scad şansele de a-l vedea pe Papa Francisc, precizează Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019

11.27 Suveranul Pontif a coborât pe pământ românesc şi salută mulţimea adunată pe Aeroportul Otopeni. Din mulţime se strigă „Vivat Papa”, „Bine aţi venit”. A fost întâmpinat de preşedintele Iohannis, de soţia sa, Carmen şi de reprezentanţi ortodocşi.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen Iohannis l-au întâmpinat, vineri, pe Aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti pe Sanctitatea Sa Papa Francisc, transmiţându-i Suveranului Pontif că este o plăcere prezenţa acestuia pe pământ românesc.

„Este o mare plăcere să vă avem pe pământ românesc”, i-a spus preşedintele Klaus Iohannis Papei Francisc, în timp ce Carmen Iohannis i-a transmis, la rându-i, „suntem fericiţi să vă avem aici”.

Suveranul Pontif a sărutat crucea de la gâtul ÎPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei.

Papa Francisc s-a dus apoi, în aplauzele celor prezenţi, la un copil în scaun cu rotile şi i-a prins mâinile în semn de salut.
11.25 Sute de oameni aşteaptă, la ora transmiterii ştirii, în zona Bulevardului Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, zonă în care coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă pentru ca Papa Francisc să-i salute pe cei prezenţi, conform mediafax.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *