A început competiţia „cine să nu îi ia locul lui Robu”

Nicolae Robu spunea că se distrează teribil pe seama competiţiei bizare din PSD Timiş, unde toată lumea se înghesuie ca să nu candideze. „Mă amuză copios situaţia din PSD Timiş, unde văd că toţi se luptă ca să nu candideze.

La noi, la PNL, e invers, pentru că toată lumea doreşte să candideze”, declara recent primarul. Nu se poate spune că Robu se distrează pe un fapt ireal, pentru că cele spuse de el nu sunt departe de adevăr. Numai că şi în PNL Timiş a început o competiţie poate chiar mai uluitoare decât cea a social-democraţilor: „cine să nu îi ia locul lui Nicolae Robu!”.

A încercat Alin Popoviciu să lase impresia că ar fi favorit la şefia Consiliului Judeţean Timiş (în baza unor afirmaţii ale lui Vasile Blaga), imediat a ripostat Nicolae Robu, neagreând un competitor care i-ar submina autoritatea.

A vrut şi viceprimarul Dan Diaconu să mai zică ceva, a măturat pe jos cu el primarul. Nici Alin Nica, un alt aspirant la glorie liberală, nu pare a avea prea mari şanse de succes, din acelaşi motiv: ar muta centrul de greutate din PNL Timiş şi ar fi o ameninţare pentru primar. Or, se ştie bine că în filială trebuie să existe un singur lider, iar acela nu poate fi decât Nicolae Robu, „numărul 10” din teren, care centrează, marchează, arbitrează şi, eventual, faultează.

Acei liberali care au înţeles mesajul transmis chiar ostentativ de primarul Timişoarei au şanse reale la funcţii importante în partid. „Cine nu vrea să îi ia locul lui Robu” ar putea să fie chiar principalul criteriu de integritate în PNL Timiş, mai presus de „decalogul” impus de la nivel central.

Şi ca să nu existe nici o urmă de îndoială, ar fi de preferat ca viitorul şef de la CJT să nici nu fie din PNL. Ca să se distreze teribil ambele tabere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns