A început bacul de toamnă. Vezi ce a făcut unul dintre candidații din Timiș

În această dimineață s-a dat startul sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat, prima probă fiind proba scrisă la limba și literatura română.

Pentru această testare, în județul Timiș s-au înscris 677 de candidați, însă au fost prezenți doar 505.

Unul dintre candidați a fost prins în timpul testării cu un telefon celular asupra lui și a fost eliminat din examen. El nu se va mai putea prezenta la următoarele două sesiuni ale examenului.

Mâine, candidații vor susține proba scrisă la limba maternă, urmând ca miercuri să participe la proba obligatorie a profilului. În 23 august se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în zilele de 24 şi 27 august şi este urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 28 august.

Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 30 şi 31 august.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 1 septembrie și tot în aceeași zi, între orele 12 și 16, vor putea fi depuse contestațiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 6 septembrie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns