A fost prins Cosmin Mladin, şeful contrabandiștilor de țigări din Arad

mladin

Cosmin Mladin, considerat şeful grupării de trafic de ţigări din Arad, a fost prins de poliţişti. Tânărul de 35 de ani urmează să fie dus într-un centru de reținere și arestare preventivă.

CITEȘTE ȘI: Două trenuri de marfă s-au ciocnit. Traficul feroviar a fost blocat

Săptămâna trecută, Cosmin Mladin s-a prezentat la Tribunalul București, unde magistraţii discutau solicitarea DIICOT prin care se cerea arestarea lui şi a Dani Copil, unul dintre locotenenţii săi. Instanţa a amânat decizia pentru luni, atunci când a hotărât arestarea preventivă a celor doi.

mladin 2

Doar că, până la emiterea mandatului, Cosmin Mladin a dispărut. Tânărul a fost dat în urmărire națională pe 26 iulie, iar joi dimineaţă a fost prins şi reţinut de poliţişti. „Polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale-IGPR au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, emis la data de 26 iulie a.c., de magistrații Tribunalului București, pe numele unui bărbat, de 35 de ani, cercetat pentru mai multe infracțiuni. Acesta a fost depistat în județul Arad, urmând a fi depus într-un centru de reținere și arestare preventivă”, a informat Poliția Română.

El a fost dat în urmărire naţională, luni, după ce a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Bucureşti.

Imediat după ce Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Mladin, dar şi a unui asociat al acestuia – Daniel Copil, poliţiştii arădeni i-au căutat pe cei doi la domiciliu şi în alte locuri, însă l-au găsit doar pe Daniel Copil.

Cosmin Mladin este considerat liderul afacerilor ilegale cu ţigări de contrabandă în judeţul Arad.

Arestarea lui Mladin are legătură cu o anchetă care s-a soldat cu 157 de percheziţii desfăşurate, în 13 iulie, de Poliţia Română şi DIICOT. Percheziţiile au avut loc în municipiul Arad şi în alte opt judeţe, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, format din circa 100 de persoane, specializat în contrabandă cu ţigarete şi spălare de bani.

„În cursul anului 2017, în municipiul Arad a fost constituit un grup infracţional organizat, format din aproximativ 100 de persoane, cu componentă transfrontalieră, care, profitând de diferenţa semnificativă a preţului de piaţă a ţigaretelor provenite din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, faţă de preţul celor din spaţiul Uniunii Europene, ar fi achiziţionat cantităţi importante de ţigarete, pe care le-ar fi introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal şi comercializarea lor în România şi alte ţări vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului şi obţinând sume impresionante de bani”, informa un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române transmis în 13 iulie.

Ţigările achiziţionate din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia ar fi fost încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport, controlate de segmentul extern al grupării – cetăţeni sârbi, ucraineni, moldoveni, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România. După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare, unde erau descărcate de către membrii grupării.

„O parte din marfă se comercializa pe teritoriul României, iar o altă parte era disimulată în alte categorii de mărfuri (în principal piese şi subansamble auto) şi, ulterior, era transportată şi comercializată în Marea Britanie, Germania, Franţa sau Italia, autorităţile engleze reuşind să captureze, până în prezent, ţigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la aproximativ 10 milioane de lire sterline”, mai arăta sursa citată.

După percheziţii, 23 de persoane au fost reţinute, iar anchetatorii au instituit sechestre pe 622 de autoturisme, capete de tractor şi semiremorci, 357 de suprafeţe de teren intravilane şi extravilane, 50 de imobile (apartamente şi case de locuit), dar şi asupra acţiunilor sau părţilor sociale deţinute la 18 societăţi comerciale. Au fost ridicate 27.200 de ţigarete, trei arme de vânătoare, precum şi sumele de 301.950 de lei, 101.015 euro şi 35.880 de dolari.

sursa foto: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “A fost prins Cosmin Mladin, şeful contrabandiștilor de țigări din Arad

  1. E prea tanar mucosul sa fie „capul unei retele” . Ce tot va dati in spectacol cu arestarile astea penibile? Prindeti gusterii mari ! Si faceti o Judecata dreapta nu ca si cazul de la Caracal. Va umpleti de ridicol. Asta nu e Justitie in tara asta. Nu voi regreta niciodata ca am plecat din haosul ala de tara. Dorul macina, amintirile raman, dar cand vad atata miselie…..musamalizata. crime acoperite. 
     

Lasă un răspuns