A doua zi de Crăciun vine cu ninsori, lapoviță și ploi. Cum va fi vremea în Banat

Precipitații mixte, luni seară, în Banat și Crișana
Vremea se schimbă începând de sâmbătă, la ora 10.00, când intră în vigoare o informare meteorologică de ploi, ninsori și lapoviță, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.
Astfel, începând din a doua zi de Crăciun, de la ora 10.00 și până pe 28 decembrie, ora 10.00, la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură. Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.
În jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp.
Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia și Muntenia, vor fi mai ales ninsori și lapoviță.
Vântul se va intensifica treptat, iar duminică (27 decembrie), local va atinge la rafală viteze în general de 40…50 km/h.

Astăzi, vremea va continua să se răcească. Cerul va fi mai mult noros în Banat, iar în Crișana se va degaja treptat. Local în sudul Banatului și izolat în rest va ploua. La munte va ninge, iar spre seară și în cursul nopții precipitații sub formă de ninsoare vor fi și în zonele mai joase de relief din extremitatea sudică a Banatului. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări temporare. Izolat vor fi condiții de ceață.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 6 grade, iar cele minime între -6 și -2 grade, mai ridicate în sudul Banatului, până spre 2…3 grade.

Mâine, vremea va fi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros. În sud-estul Banatului și la munte va ninge în prima parte a zilei, iar în rest temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări în sudul Banatului, cu viteze care pot depăși la rafală 60-70 km/h. La munte vântul va sufla tare, iar pe creste va fi viscol. Izolat va fi ceață.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 7 grade, iar cele minime între 1 și 6 grade, informează Serviciul Regional de Prognoză Banat-Crișana.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *