O nouă regulă care vizează toţi şoferii. Despre ce este vorba şi de când se aplică

parcare 3

Şoferii care aleg să îşi suspende contractul de RCA pe o anumită perioadă cât nu folosesc maşina vor fi nevoiţi să îşi predea şi numerele de înmatriculare ale maşinii, la Poliţie, conform modificărilor aduse la legea RCA.

Contractul RCA poate fi suspendat dacă maşina nu mai are drept de circulaţie sau dacă este imobilizată, pentru ca şoferii să nu plătească degeaba banii pe asigurare.

Reglementările noi intră în vigoare de la 12 iulie 2017, iar şoferii care nu le respectă riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “O nouă regulă care vizează toţi şoferii. Despre ce este vorba şi de când se aplică

  1. „şoferii care nu le respectă riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.” Sincer sa fiu… n-am inteles!
    Ce sa nu respecte…??? Cumva, circulatia – in continuare – fara numerele de inmatriculare ?…
    Nu-i ceva nou…
    In rest, amenzile ar trebui indreptate spre agentii dela asigurare, nu-i asa ?

  2. Teoretic asta ar fi treaba asiguratorilor nu a politiei. Aici se vede din nou lipsa de organizare, idei si preocupare a guvernului.
    Statul in loc sa se debaraseze de unele poveri le face si mai mari.
    In tarile civilizate, exemplu Austria, Germania etc. asigurarile sunt cele care emit documentele si numerele de imatriculare. Tot asigurarile sunt cele care preiau numerele spre pastrare in cazul intreruperii perioadei de asigurare si circulatie. Perioada intreruperii poate fi minim o luna si maxim 6 luni(Austria), maxim 7ani (Germania).
    Tot asigurarile sunt cele care in cazul neplatii asigurarii trimit politiei automat o instiintare pentru retinerea numerelor de imatriculare.
    In acest caz cu siguranta ca politia va cauta imediat sa va suspende numarul oriunde v-ati afla, si veti avea nevoie de serviciul de remorcare.
    Cand va ajunge Romania la acest stadiu? Greu de spus! Un lucru insa e clar, atunci cand politicienii vor lucra cot la cot pentru tara nu pentru interese proprii sau interese de partid, atunci se vor schimba multe mai repede si mai usor… dar pana atunci… harababura placuta!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *