„O sută de ani de acum înainte nu se va naște un actor ca Florin Piersic”. Maestrul împlineşte 87 de ani!

„O sută de ani de acum înainte nu se va naște un actor ca Florin Piersic”

„O sută de ani de acum înainte nu se va naște un actor ca Florin Piersic”

Titlul cel mai inspirat în ceea ce-l privește pe Florin Piersic este titlul unui film în care a jucat: „În fiecare zi mi-e dor de tine”, pentru că, indiferent de generație, în fiecare zi ne e dor de Florin Piersic.

„Într-o zi de iarnă, dintr-un piersic primăvăratic ne-a venit în dar un anumit Florin. Un actor, un prieten și, mai ales, o flacără de Om.

Un fruct neoprit și de neoprit. El a fost și este o adevărată piesă de colecție, un creator unic, aparte, al cărui sport preferat este viața, <<cel mai frumos cadou pe care l-a făcut Dumnezeu românilor>> (Radu Beligan).

CITEȘTE ȘI: Au început lucrările de reabilitare ale Conacului Mocioni din Foeni

Florin Piersic nu este un maestru, ci un om viu, pipăibil cu sufletul. El își trage raza din verbul a dărui. Comite acest gest impardonabil de gingaș, pentru că așa îi șoptește sufletul său nobil, în contrast cu vremurile noastre mercantile.

„Mi se pare ceva minunat să iubești și să și dăruiești nu numai iubirea, tot ce ai bun ca idee, ca gând, ca faptă, să dăruiești celor despre care știi că țin la tine sau care se pot alătura ție pentru a face bine oamenilor”, mărturiseşte marele actor care-şi serbează astăzi împlinirea unei vârste frumoase. Florin Piersic nu este o metaforă convențională.

El a devenit parte din viețile noastre de zeci de ani, de sute de roluri, de mii de clipe în care a comis acte caritabile.

La Timișoara am avut parte, mulțumită lui, de Maratonul Solidarității, pentru strângerea de fonduri în sprijinul Spitalului de Boli Infecțioase <<Victor Babeș>>, Dar din Dar, pentru Asociația <<Salvați Copiii>>, respectiv Spitalul de Copii <<Louis Țurcanu>> Dăruiește și Iubește, în spiritul Crăciunului, încurajând copiii să facă daruri micuţilor nevoiași.

Actorul a avut întotdeauna o generozitate formidabilă. De aceea lumea îl iubește atât de tare, pentru că mereu a fost extraordinar de afectuos cu publicul său. <<Florin Piersic este un actor-poveste, un om care a trăit într-o viață cât alții într-o sută de vieți>>, spunea regretatul Ion Caramitru.

Recenta apariție a autobiografiei lui, <<Viața este o poveste>>, reprezintă o mărturie în acest sens și subliniază latura lui de narator.

<<Fiecare nouă zi e prima zi din noua mea viață, viață în care scriu, văd un film care-mi face plăcere, ascult muzică bună, recit în gând poezii sau repet texte și monoloage din piese, ca un exercițiu al minții>>, mărturisește îndrăgitul artist care a descoperit, prin vocația sa, elixirul <<tinereții fără bătrânețe>> și al <<popularității fără de moarte>>, după spusele criticului de film Irina-Margareta Nistor.

Cu umorul lui specific, Horațiu Mălăele remarcă: <<Florin Piersic, din când în când, împlinește ani. Știut fiind faptul că va trăi veșnic, primii 87 de ani pot fi considerați începutul copilăriei. La mulţi ani, puștiule!>>.

Vă invităm, pe dumneavoastră și prietenii dumneavoastră, să vizionați filmul cu și despre Florin Piersic, <<Un vulcan în slujba Thaliei>>, realizat de Victor Popa și Rafael Leucuța, astăzi, 27 ianuarie, ora 22,30 și, în reluare mâine, ora 15, la Tv Europa Nova”, transmit reprezentanții Fundației Culturale Artmedia din Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *