O femeie a vrut să vândă un molar de mamut vechi de 10.000 de ani

O femeie a vrut să vândă un molar de mamut vechi de 10.000 de ani

O femeie a vrut să vândă un molar de mamut vechi de 10.000 de ani

Ţinea în casă o adevărată comoară, fără ca măcar să aibă habar. Polițiștii din Neamț au recuperat un molar de mamut, vechi de 10.000 de ani, care a fost oferit spre vânzare pe internet.

Potrivit IPJ Neamț, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț s-au sesizat în luna mai cu privire la faptul că pe o platformă de vânzare online a fost postat, pentru scurt timp, un anunț de vânzare a unui molar de mamut, conform observatornews.ro.

Miercuri, 2 noiembrie, polițiștii au identificat persoana care ar fi postat anunțul, o femeie de 55 de ani, din Borlești.

CITEȘTE ȘI: Codin Maticiuc ajută la transformarea ”Spitalului Groazei” din Banat în ”Spitalul Speranței”

Din cercetările efectuate s-a stabilit că molarul a fost descoperit întâmplător, în anul 2018, în albia râului Nechit, în localitatea Borlești, de către un bărbat, care a murit între timp. Acesta l-ar fi oferit în dar femeii de 55 de ani, care l-ar fi păstrat ca piatră decorativă, necunoscând valoarea și proveniența acestuia.

Molarul de mamut, estimat la o vechime de aproximativ 10.000 de ani, a fost ridicat de polițiști și va fi predat unei instituții specializate a statului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *