Gura bate cultura. Reacție uluitoare a directorului Direcției de Cultură Timiș în cazul ”plăcuțelor suedeze” din Piața Unirii

Gura bate cultura. Reacție uluitoare a Directorului Direcției de Cultură Timiș în cazul ”plăcuțelor suedeze” din Piața Unirii

Gura bate cultura. Reacție uluitoare a directorului Direcției de Cultură Timiș în cazul ”plăcuțelor suedeze” din Piața Unirii

Expoziția obscenă din Piața Unirii are susținători la cel mai înalt nivel al autorității culturale din județ. Deși multă lume s-a scandalizat din pricina afișului ”MUIEre”, Sorin Vlad Predescu, directorul Direcției Județene de Cultură Timiș și lector universitar la Universitatea de Vest, are o cu totul altă părere.

Omul de cultură timișean le transmite celor revoltați că au îmbătrânit și nu mai au umor dacă nu înțeleg cum stă treaba cu ”plăcuțele suedeze”. Sorin Vlad Predescu merge mai departe și chiar le dă peste bot celor care nu aprobă vulgaritățile din Piața Unirii:

”Am și eu o mică nedumerire legată de reacțiile pudibonde ale prietenilor mei la un afiș; Voi vă auziți când rostiți fraze care parcă au ca semne de punctuație exact genul de cuvinte pe care nu suportați să le vedeți scrise în spațiul sacru al Pieței Unirii?

Când am devenit atât de degrabă varsătorii de sânge de artist militant?

De când nu mai avem umor, condescendență, laissez-faire, de cand am devenit cenzorii gesturilor celorlalți, gesturi inspirate sau nu, pe placul nostru sau dimpotrivă? Hai, calm, v-a luat valul, ați îmbătrânit”.

CITEȘTE ȘI: O fată de 12 ani dintr-o localitate timișeană a murit în patul ei din cauza unei probleme la sobă

Reamintim că în Piața Unirii este prezentată o expoziție a Centrului de Proiecte Timișoara în care se regăsește afișul intitulat ”MUIEre”, unde este descrisă următoarea familie de cuvinte: muie-resc, muie-ret, muie-rie, muie-rime, muie-rește, muie-ros.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *